Do Plzně dorazila tenistka Andrea Hlaváčková! "Byl to kouzelný víkend," říká po vítězství ve Fed Cupu

14.11.2014 18:15

Oficiální přijetí na hejtmanství Plzeňského kraje čekalo v pátek odpoledne fedcupovou vítězku plzeňskou tenistku Andreu Hlaváčkovou. Podívejte se na fotky!

Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (2)
Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (1)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (3)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (4)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (2)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (5)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (7)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (6)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (11)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (8)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (9)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (10)Andrea Hlaváčková na Krajském úřadě PK_QAP_foto (12)

Fedcupový úspěch českých tenistek se v pátek odpoledne oslavoval na Krajském úřadě Plzeňského kraje v Plzni. K hejtmanovi dorazila plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková. Během příjemného hodinového posezení z ní spokojenost jen čišela a zářila úsměvy.

Tenistka Andrea Hlaváčková má právo rozdávat úsměvy na všechny strany. Fantastický úspěch českých tenistek ve víkendovém finále Fed Cupu je tím pravým důvodem. "Musím říct, že to byl kouzelný víkend a ta neděle, to byl podlě mě vrchol toho, co jsem ve Fed Cupu viděla nebo zažila. Sobota šla jak po drátkách a pak byly krásné oslavy, takže ten rok byl skutečně zakončený parádním zážitkem," svěřila se Andrea Hlaváčková.

Začátek Fed Cupu ale nebyl až tak jednoduchý a dokonce to vypadalo, že tým účast odvolá. "Zrovna jsme na to vzpomínali s kapitánem. Na začátku chyběla Petra a vlastně Lucka Šafářová nebyla úplně fit. Vzpomínali jsme, že jsme si sedli v šatně a rozhodovalo se, jestli nebudeme bojkotovat Fed Cuo jako takový a nepojede domů. Mezi hráčkama to bylo dva dva na hlasy a kapitán na nás koukal a říkal: Tak holky, nějak se domluvte. Nakonec zatlačil z jedný strany na druhou a zůstalo se. Rozhodlo se, že obětujeme ten další týden turnaj. A že už kvůli budoucím generacím ve Fed Cupu chceme zůstat, a i kdyby se mělo pak v semifinále prohrát, tak to za to stojí. A musím říct, že všechny ty holky, který byly proti, tak říkaly, že to je dobře, že jsme zůstaly," vzpomíná sympatická tenistka.

"Ráda se do Plzně vracím. Nikde si tak pořádně neodpočinu," přiznává fedcupová vítězka Andrea Hlaváčková...

I když je Andrea Hlaváčková také členkou sportovní komise kraje, v Plzni se kvůli svému sportovnímu vytížení příliš často neobjevuje. Dohromady to dává zhruba měsíc ročně. Přesto na své začátky v Plzni vzpomíná ráda. "Jedině v tom nejlepším. Já furt trénuju na Slavii na Borech a ráda se do Plzně vracím za rodinou a vždycky, když jsem v Česku, tak se snažím co nejvíc času trávit v Plzni, protože nikde si tak pořádně neodpočinu jako tady. A vzpomínám na to, že jsme tady začínaly ve velkém kolektivu, s parťačkou z fedcupového týmu Bárou Strýcovou jsme vyrostly vlastně vedle sebe a pojí nás to spolu," dodává Andrea Hlaváčková.

Během posezení došlo na nejrůznější otázky a hejtman Václav Šlajs, ani radní kraje rozhodně 28letou plzeňskou tenisovou hvězdu nešetřili. Dokonce došlo i na otázky ohledně svatby, která se ovšem v nejbližší době nechystá. A to i přesto, že už má za sebou Andrea nafocení svatebních fotek na zámku Kozel. To šlo ovšem o charitativní projekt před dvěma roky, ve kterém se spojila se svým kamarádem Zdeňkem Štybarem. Svatební zvony teď prý ještě nezvoní.

"Setkávat se významnými osobnostmi je pro mě čest a ony mě vždy ozáří svou aktivitou a je to příjemné. My jsm na ty osobnosti hrdí a navíc Andrea je velmi sympatická mladá dáma a přeji jí co nejvíc úspěchů nejen ve sportu, ale i v osobním životě," řekl po zhruba hodinové posezení hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24