Extra podívaná! Centrum Plzně obsadí dřevorubci

30.09.2015 12:56

Sport jen pro silné chlapy, ale podívaná pro všechny. Náměstí Republiky bude o víkendu patřit mistrovství ČR STIHL Timbersports. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_STIHL Timbersports

Náměstí Republiky v Plzni se v neděli 4. října stane dějištěm finálních klání jednoho z nejnáročnějších sportů vůbec. Sezóna STIHL Timbersports letos nabídla celkem sedm kvalifikačních soutěží. O mistra České republiky se ale ti nejlepší utkají až přímo v centru západočeské metropole.

Diváci na náměstí Republiky uvidí klání skutečně velkých es dřevorubeckého sportu. Proti sobě bude stát nejsilnější možná konkurence včetně loňského vítěze a vicemistra světa Martina Komárka. "Letos se v Plzni představí kromě obhájce loňského vítězství a vicemistra světa Martina Komárka například velmi dobře připravení finalisté CZECH SERIES Jan Holub a Martin Roušal, či obhájci druhého a třetího místa z loňského mistrovství Zdeňek Maťha a Jan Wáwrů. Z domácích se na mistrovství představí pravidelný medailista kvalifikačních závodů Jan Kamír a pokud si během zbývajících kvalifikačních závodů udrží své pozice tak i Ladislav Fikar a Josef Pavlíček," lákají organizátoři na velké borce.

Finále s velkým "F" se odehraje v neděli 4. října v historickém centru města od pravého poledne. "Diváci mohou letos očekávat velice vyrovnané a napínavé souboje, jelikož výkonnost závodníků se s každým kvalifikačním závodem zvedá. Dle mého názoru rozhodne los dřeva a momentální nervozita závodníků, kterou může jak pozitivně tak i negativně ovlivnit skvělá atmosféra na plném plzeňském náměstí,“ říká obhájce loňského vítězství Martin Komárek.

"Jsme velice rádi, že se taková akce jako je právě Mistrovství ČR může uskutečnit na tak krásném a jedinečném místě jako je plzeňské náměstí Republiky. Doufáme, že se náměstí zaplní a diváci nám pomůžou vytvořit skvělou atmosféru. Letos se navíc poprvé bude soutěžit ve formátu po vzoru MS, což znamená, že po prvních třech disciplínách budou vyřazeni 4 závodníci, po dalších dvou zbyde pouze 6 nejlepších a ti se utkají v poslední, divácky nejatraktivnější disciplíně Hot saw,“ dodává jeden z organizátorů Jan Brabec.

Vítěz mistrovství republiky se navíc zároveň kvalifikuje na světový šampionát v Polsku a výkony drsných dřevorubců poslouží i jako vodítko pro složení české reprezentační štafety.

Disciplíny STIHL Timbersports:

UNDERHAND CHOP - závodníci musí prokázat zručnost v přesekávání ležícího kmene

STIHL STOCK SAW - řezání klasickou motorovou pilou

STANDING BLOCK CHOP - přesekávání stojícího kmene

SINGLE BUCK - dovednost s ruční pilou

SPRINGBOARD - přesekávání kmene z prkna ve výšce

HOT SAW - řezání extrémně silnou pilou

FOTO: STIHL Timbersports

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24