Extraliga v badmintonu! Nová hala v Krašovské hostila první akci - FOTKY

14.01.2023 22:20

Jak jsme vás již informovali, víceúčelová sportovní hala v Plzni v Krašovské ulici je hotová. V sobotu tady proběhla první akce - extraliga badmintonu.

Hala Krašovská _badminton_foto QAP (24)
Hala Krašovská _badminton_foto QAP (24)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (9)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (10)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (11)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (12)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (2)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (1)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (3)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (4)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (5)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (6)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (7)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (8)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (13)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (14)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (16)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (15)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (17)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (18)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (20)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (19)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (21)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (22)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (23)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (24)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (25)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (26)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (27)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (28)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (29)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (30)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (31)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (32)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (33)Hala Krašovská _badminton_foto QAP (34)

V sobotu 14. ledna se v nové sportovní víceúčelové hale v Krašovské ulici uskutečnila první akce, odpoledne po 16. hodině tady začalo 3. kolo extraligy smíšených družstev v badmintonu. Utkali se místní hráči z BA Plzeň s SK STAVOS Brno Slatina.

"Je to první utkání extraligy plzeňského týmu v nové sportovní hale zde na Krašovské, doposud jsme hráli různě po tělocvičnách v Plzni. Takže jsme velmi rádi za tyto prostory. Měli jsme zázemí na 25. základní škole případně na Lokomotivě, ale tyto prostory jsou samozřejmě reprezentativnější pro tu naší nejvyšší soutěž," prozradil QAPu Petr Vicenda ze Západočeského badmintonového svazu.

Místní hráči se utkali s favoritem. "Dnešní utkání je se Slatinou Brno, což je jeden z favoritů letošního ročníku, bohužel kvůli nabitému programu na turnaji v Asii nepřiletěli někteří hráči, které mají v sestavě, ale i tak si myslím, že to bude kvalitní podívaná," řekl dále Petr Vicenda.

Výsledky najdete na stránkách https://czechbadminton.cz/

Stavba haly, která tento víkend už hostila svoji první akci, začala v březnu 2021. Nová hala nabízí moderní prostory pro celou řadu sportů. Díky variabilitě je hala určená pro více sportů. "Badminton, házená, florbal, volejbal, basketbal, futsal, malá kopaná," vyjmenovává některé sporty starostka Městského obvodu Plzeň 1 Ivana Bubeníčková, která se s ostatními zástupci města zúčasnila sobotní badmintonové extraligy.

Hala je určena nejen pro profesionální sportovce. "Sloužit bude i amatérským sportovcům. Veřejnosti se hala otevře v únoru," prozradila dále starostka Ivana Bubeníčková.

Výstavba nové haly vyšla město Plzeň na téměř 172 milionů korun bez DPH.

„Nová sportovní hala se nachází na okraji Plzně v blízkosti panelových sídlišť Bolevec, Lochotín a Košutka. Využívat ji mohou nejen obyvatelé těchto velkých plzeňských sídlišť, ale také profesionálové, neboť špičkové vybavení haly splňuje všechny požadavky pro vrcholový sport. Věřím, že hala nabízející zázemí pro řadu sportů bude velmi využívaná a oblíbená. Plzeň už nyní pracuje na dalším rozvoji sportovní infrastruktury ve městě,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

 

foto: QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24