Fotbalisté Viktorky na soustředění ve Španělsku remizovali s maďarským mistrem

16.01.2023 19:12

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň odjeli na desetidenní soustředění do Španělska. V rámci přípravy na jarní část fotbalové ligy odehrála Viktorka již dva ze tří přípravných zápasů. Oba remizovala.

Ferencváros vs. Viktoria_0123_FCVP

Tým FC Viktoria Plzeň odjel ve středu 11. ledna na desetidenní soustředění do španělského Benidormu.Budeme trénovat dvoufázově, k tomu jsou na programu tři přípravné zápasy. Měli bychom vyladit herní stránku a zároveň je pro nás důležité, že se k nám připojí i hráči, kteří nebyli úplně k dispozici. Věřím, že postupně budeme kompletní,” řekl před odletem trenér Michal Bílek. Zranění hráči Jan Kliment, Radim Řezník a Mohamed Tijani zůstávají v Plzni a budou se věnovat rekonvalescenci.

První utkání v rámci herního kempu skončilo remízou. V pátek 13. ledna vyzvala FC Viktoria Plzeň 1. Fussballclub Heidenheim 1846 e.V. S německým Heidenheimem fotbalisté Viktorie remizovali 1:1. Za Plzeň skóroval Milan Havel. 

Druhé utkání se odehrálo dnes, tedy v pondělí 16. ledna. Viktoriáni v rámci soustředění čelili nejúspěšnějšímu klubu maďarské historie - Ferencvárosi Torna Club. Zápas skončil nerozhodně 0:0. Velký vliv na podobu utkání měl silný vítr, který dokonce způsobil i změnu hřiště. Místo hotelového areálu v Benidormu se hrálo v tréninkovém centru třetiligové La Nucíe. “Na druhém poločase se ještě více než na tom prvním podepsal vítr, který byl tak silný, že se rohové praporky většinu času namísto vertikální nacházely blíže horizontální poloze – chvílemi prakticky ležely na zemi,” informoval mluvčí fotbalového klubu.

SESTAVY

FC VIKTORIA PLZEŇ

Tvrdoň - Havel (59. Pernica), Hejda, Kaša, Sýkora (46. Holík) - Modou, Kalvach - Jirka (46. Mosquera), Květ (46. Chorý), Pilař (46. Kopic) - Durosinmi (K) (59. Vlkanova)

FERENCVÁROSI TORNA CLUB

Dénes - Knoester, Besic, Mercier, Anderson, Zachariassen, Civic, Traore, Botka, Laidouni

 

Foto FCVP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24