QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

GRATULUJEME! Litice jsou ve finále evropského poháru Trophy II.

28.05.2023 16:00

Silná vůle plzeňských hráčů dokázala zvítězit proti vyspělejšímu týmu pozemních hokejistů z Turecka.

DL030405

Plzeňský tým měl před sebou druhé utkání ve tříčlenné skupině proti zkušenému soupeři z Bosporu. Silově i individuálně vyspělému. "Oproti tomuto celku stál mladičký litický tým, který toužil po postupu do finále této třetí nejvyšší evropské pohárové soutěže. Začátek odpovídal parametrům soupeřů. Turkové plzeňský tým zatlačili, ten se pořádně nedokázal.dostat přes jejich vysunutou obranu a výsledkem bylo jejich vedení - 0:1," uvedl trenér pozemních hokejistů z Litic.

Na finálový den pro Plzeň to v tuto chvíli nevypadalo. Jenže neutuchující vůle litických hráčů byla silnější. "

Po akci po ose Gerlický - Uhlíř, která skončila gólem, Litice ožily a najednou jich bylo plné hřiště. "Dobrou pasáž korunoval litický sniper Eduard Gerlický nádhernou střelou bekhendem. Litice začaly věřit svému snu. Dokonce několik sekund před poločasem mladičký Barcal netrefil míček před prázdnou brankou soupeře," dodal trenér Levý.

Třetí čtvrtina většinou rozhoduje o vývoji zápasu, i zde byla příkladem. "Hra se přelévala od branky k brance bez větších šancí. Nástup poslední čtvrtiny nahrál Turkům. Úspěšný střelec Gerlický se nechal zbytečně vyloučit na pět minut, což pomohlo soupeři se nadechnout. Plzeňáci však tuto pasáž zvládli na výbornou, nasazením a obětavosti dotáhli utkání do úspěšného konce. Těšíme se na finále, bude to pro nás obrovská škola. Už účast v něm posouvá český tým příští rok o soutěž výše," popsal další kroky litický trenér Tomáš Levý. 

Finále hrají litičtí v pondělí od 14:15 hodin, o soupeři se rozhodne v neděli 28. května.

Foto TJ Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24