QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni bojovali na jihu Moravy. Podlehli však Brnu 3:0

15.02.2023 20:41

Ve středu 15. února se v Brně odehrálo 46. kolo hokejové Tipsport extraligy. Ta se pomalu řítí do finále a Indiáni si opět nepřipsali ani bod.

 
KOM_PLZ_Vít Golda_0223

Po reprezentační pauze se v Brně odehrálo hokejové utkání mezi týmy HC Kometa Brno a HC Škoda Plzeň. Západočeši nastoupili do utkání aktivně. Fanoušci Plzně zajisté ocenili šanci Zámorského, který v přesilovce trefil ale pouze betony brněnského brankáře. Kometa zahrozila poprvé až ve svém oslabení, plzeňský brankář si ale ránu Fleka pohlídal. Pavláta prostřelil až v půlce první třetiny Adam Zbořil, který přesnou trefou poslal Brno do vedení 1:0. 

I zbylé dvě třetiny byly plné šancí na obou stranách. V závěru přesilovky se ve druhé třetině trefil do plzeňské branky Kristián Pospíšil a navýšil vedení Brna na 2:0. Ve třetí třetině utkání překonal plzeňského brankáře Kim Strömberg a zajistil tak výhru Komety 3:0.

Statistiky:

Branky a nahrávky: 10. Zbořil (Kundrátek, Holík), 30. Pospíšil (Kučeřík, Ščotka), 53. Strömberg (Vincour, Ďaloga).
Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Sestavy:

HC Kometa Brno

Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Okál.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – M. Beránek, Bitten, Blomstrand – A. Dvořák, M. Soukup, Adamec – Honejsek.

Foto Vít Golda
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24