QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Je to krásné začít sezonu vítězstvím, říká tenistka Andrea Hlaváčková

07.01.2012 18:51

Plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková míří právě z Aucklandu, kde vybojovala titul v deblu s Lucií Hradeckou, do Austrálie. Jaký byl turnaj na Novém Zélandu a jaké má Andrea plány, čtěte v rozhovoru.

ten_a_halivahrda_sy_600

Letošní sezonu začala plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková víc než dobře. Na turnaji v Aucklandu na Novém Zélandu vybojovala titul v deblu s Lucií Hradeckou. Je to jejich šestý společný titul, loni triumfovaly společně na Roland Garros a ve svém tažení chtějí pokračovat. Jaký byl turnaj v Aucklandu a co nyní Andreu čeká? Čtěte rozhovor.

Jaké to je začít sezonu získáním titulu?

Je to krásné začít sezonu vítězstvím na takhle obsazeném turnaji a rozhodně nám to potvrdilo, že když se odhodláme jít do deblu letos naplno, tak to přinese ovoce. Po loňském úspěchu jsme si s Luckou řekly, že se budeme na debla soustředit o maličko víc než v předešlých letech a snad to vyjde a podaří se nám nominovat na Olympiádu.


Finálový zápas byl posunut téměř o dvě hodiny a ještě do haly. Mělo to vliv na jeho průběh, nerozhodilo Vás to?
Se špatným počasím se počítalo již od předchozího dne, takže jsme byly připravené na změny. Jsme rády, že se to odehrálo ten večer, i když v hale, protože teď už cestujeme každá do Austrálie a další turnaje čekají. Rozhodně to nikoho z nás nerozhodilo, protože v průběhu týdne hodně pršelo a na tamní halu jsme tedy byly zvyklé vsechny čtyři .

Čtyřhry hrajete prevážne s Lucií Hradeckou, je to Váš šestý společný titul. V čem myslíte, že jsou klady vašeho páru, jak často spolu trénujete?

Čtyřhry se snažíme hrát hlavně s Luckou, bohužel někdy se mineme v plánu turnajů a pak musíme hledat nějaké náhradní partnerky. Jsme rozhodně sehraný tým, hrajeme spolu 3 roky. Čím déle spolu hrajeme, tím lépe se známe a dokážeme poznat, co od sebe na kurtu potřebujeme. Naše síla je v razanci  a v souhře stylu. Každá něco přinášíme do týmu a nakonec se nás i hodně hráček bojí (směje se Andrea). Tréninky někdy spojíme na turnajích a někdy i v Praze, když se náhodou dostaneme domů.


Co Vás nyní čeká?

Letím teď do Melbourne na přípravu na kvalifikaci singla na Australian open a pak tam hraji samozřejmě debla s Luckou a letos i mixa s velmi dobrým deblistou Aishamem Qureshim, tak se těším na úspěchy (opět úsměv).

A co singly? V deblu jste na skvělém čtrnáctém místě, ale v singlech podle žebříčku WTA aktuálně stošestnáctá. Myslíte, že přijde letos zlepšení a opět se dostanete pod magickou stovku?

Rozhodně proto dělám maximum, příprava v zimě byla těžká a těším se na tuto sezonu. Jelikož mám velkou motivaci, budu se snažit co nejdříve vrátit mezi první stovku a šplhat daleko výš. Tak uvidíme, držte palce. 

My samozřejmě palce držíme a gratulujeme k získanému titulu! Jen tak dál Andreo!

FOTO: Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková získaly titul na Roland Garros - foto archiv Andrea Hlaváčková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24