QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Je to můj největší úspěch, říká Andrea Hlaváčková o svém prvním grandslamovém titulu

06.06.2011 19:18

Největší úspěch ve své kariéře zažila Plzeňačka Andrea Hlaváčková na Roland Garros v pátek 3. června. S Lucií Hradeckou vyhrála finále v deblu a obě tak získaly první grandslamový titul ve své kariéře. Čtěte rozhovor s Andreou. 

ten_a_halivahrda_sy_600
115125028IMG_8469IMG_8470IMG_8575IMG_8584IMG_8590IMG_8593IMG_8605ten_a_halivahrda_sy_600

Plzeňačka Andrea Hlaváčková má za sebou největší úspěch své kariéry. S Lucií Hradeckou vyhrála French Open a získala tak první grandslamový titul v kariéře. Andrea je odchovankyně plzeňské Slavie stejně jako další úspěšná tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová. Před letošní sezónou si udělala radost, dostala se do první stovky v singlu. Teď ale získala titul nejcennější. Ve finále deblu porazila s Lucíí Hradeckou rusko-indický pár Jelena Vesninová, Sania Mirzaová 6:4, 6:3.

Čtěte rozhovor s Andreou o tom, co pro ni titul znamená, jaké měla pocity, když jí gratulovala samotná Martina Navrátilová a za co utratí vydělané peníze.

Andreo, první grandslamový titul, co tomu říkáte?

Každopádně to je největší úspěch mé dosavadní kariéry. Byl to krásný pocit uvědomit si, že jsme se staly elitou světového tenisu a držitelkama grandslamoveho titulu.

Zdá se, že jste celým turnajem prošly bez zaváhání. Jaký zápas byl nejtěžší?

Celý turnaj jsme hrály moc dobře, pro mě osobně byl nejtěžší zápas ve čtvrtfinále proti Peshke a Srebotnik. Ale v každém zápase jsme ukázaly, že jsme lepší a dokázaly jsme neztratit jediný set za celý turnaj, což je podle me úžasný.

Jaké máte pocity ze zisku zatím vašeho nejcennějšího titulu?
Každým dnem si to uvědomuju víc a víc, protože hned po zápase to byl spíš pocit vyhraného turnaje. Ale teď, když vnímám ten zájem médií a jsem na dalším turnaji, kde mi všichni gratulují, mi najednou dochází, že je to něco, co si budou lidi pamatovat a vždycky to bude s mým jménem spojené.

Na finále za Vámi dorazil i váš otec, nechyběl ani přítel. Je pro Vás důležité mít v publiku někoho blízkého?
Jsem hrozně ráda, že za mnou na finále dorazil tatínek a sestra s manželem. Bohužel maminka kvůli práci nemohla, ale i tak tam byli aspoň oni a moc to pro mne znamenalo vyhrát před očima těch, kteří mě celý život vedou k tenisu a podporují v tom, co dělám, ať to dělám jakkoliv. Samozřejmě nechyběl ani přítel, který mi v kariéře také hrozně podporuje a pomáhá, jsem mu za to moc vděčná.

Máte nového trenéra?
Před dvěma měsíci jsem začala trénovat s novým trenérem z Argentiny Diegem Dinomem a ten má samozřejmě na tomto úspěchu taky velký podíl.

Prý Vám gratulovala i Martina Navrátilová a řada dalších tenisových osobností?
Ano, byl to krásný pocit, kdyz mi v šatně hned po zápase pogratulovala samotná Martina Navrátilová, která nám fandila už od čtvrtfinále. A po sms  a emailech nám samozřejmě gratulovala velká spousta lidí včetně Cyrila Suka, Heleny Sukové, Leandera Paese a dalších velkých tenisových osobností, což člověku samozřejmě udělá velkou radost.

Co Vás teď čeká? Co oslavy, máte na ně vůbec čas?
Teď se moc těším na singlové úspěchy a na nadcházející sezónu na mém oblíbeném povrchu, což je tráva. Připravuji se na turnaje v Birminghamu, Eastbourne a Wimbledon. Co se týče oslav, tak to musí počkat až na později, až se dostanu do Plzně, ale rozhodně si to pak s přáteli vynahradím.

Grandslamový titul, to už je i dost peněz...
Taky se za výhru odměním, nejspíš nějakou krásnou dovolenou s přítelem po sezóně. Taky bych chtěla udělat radost rodičům nějakým pěkným dárkem a přispět kamarádovi na jeho nadaci, jelikož je na vozíčku a každá korunka na jeho pomůcky se hodí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24