QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jede Viktorka, jede do Brna. Startuje domácí fotbalové jaro!

23.02.2013 8:46

Viktoriány čeká po výhře nad Neapolí cesta do Brna. Na druhý nejdelší výjezd v rámci nejvyšší domácí soutěže, se vypraví už v pondělí 25. února. Zápas začíná úderem 18 hodiny. 

IMG_0297

Fotbalová Gambrinus liga má před sebou jarní pokračování. Viktoria Plzeň sklidila obrovský úspěch v pohárové Evropě, když zdolala Neapol a tým se netají tím, že by rád navázal i v domácí soutěži. Ligové jaro startuje pro viktoriány v pondělí 25. února, kdy zajíždí do Brna. Zápas 17. kola začíná v 18 hodin.

Trenér Vrba už několikrát prozradil, že by rád uspěl se svými svěřenci nejen na evropské scéně, ale také na domácí a dává si cíle nejvyšší. Ligu vyhrát. Zatím je Plzeň v čele tabulky s 34 body před druhým Jabloncem a třetí Spartou. Velkou výhodou je podle Pavla Vrby širší a kvalitnější kádr, hlavně po příchodu Kovaříka a Tecla. Tým je prý schopný zvládnout obě soutěže a to i přesto, že mu můžou udělat čáru přes rozpočet reprezentační srazy, kam míří z Plzně hned několik hráčů. 

V rámci domácí ligy čeká Viktorku první zápas v Brně, což je druhá nejdelší cesta v rámci Gambrinus ligy a hráči by Zbrojovce rádi vrátili podzimní porážku 2:3. . „Byl to zápas, kdy jsme dvakrát vedli a nakonec jsme neměli ani bod. Bylo to asi jedno z největších zklamání podzimu," přiznává David Limberský. Viktoria měla v zápase hned několik výborných šancí, ale střelci zkrátka neměli svůj den. „Měli jsme hodně šancí, ale Brno dokázalo být velmi efektivní. Dali nám tři góly v domácím prostředí a určitě to nebyla náhoda. Měli tu tenkrát dobrý den a ten zápas zvládli," vzpomíná Marek Bakoš, který tehdy přihrával na úvodní gól Václavu Procházkovi.

Jarní premiéra v Doosan Areně se chystá 3. března, kdy do Štruncových sadů zavítá FC Baník Ostrava i s největší zimní posilou, Milanem Barošem. Prodej lístků na druhou půlku Gambrinus ligy se neliší od podzimu. Vstupenky na první domácí zápas s Baníkem si mají všichni fandové možnost zajistit od 25. února. 

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24