Letní olympiáda dětí a mládeže přinesla kraji hned pět medailí!

25.06.2019 9:57

Hned úvodní den letní olympiády dětí a mládeže přinesl pro Plzeňský kraj rovnou pětici medailí. A nechybí ani zlata! Postarala se o něj cyklistka Simona Spěšná a plavkyně Ellen Zaradič.

Ceremoniál Spěšná uprostřed

Hned první olympijský den v Libereckém kraji na IX. Hrách letní olympiády dětí a mládeže 2019 přinesl Plzeňskému kraji první dvě zlata, jedno stříbro a dvě bronzové medaile.

Mezi favority závodu horských kol cross country kadetek patřila svěřenkyně Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje Simona Spěšná. Svou roli potvrdila, když v kopci posledního kola ujela soupeřce Anně Novotné a jako první projela cílem.

"V posledním kopci jsem do toho dala všechno a řekla si, že buď to dám, nebo budu stříbrná,“ uvedla zcela vyčerpaná vítězka v cíli, kde samozřejmě nechyběl její trenér a otec v jedné osobě, Milan Spěšný. Ten je dlouholetým reprezentantem – bikerem. Olympiáda v Libereckém kraji není první zkušenosti talentované bikerky, Simona se zúčastnila letní olympiády v Jihomoravském kraji v roce 2017, kde vybojovala bronz na dráze a páté místo v cross country. Ještě výraznější úspěchy přišly minulý rok, kdy ovládla Český pohár starších žákyň a ve své kategorii se stala dokonce mistryní Evropy.

Na svou první olympiádu za Plzeňský kraj vyrazila dvanáctiletá plavkyně Ellen Zaradič. Ta splnila roli favoritky v disciplíně 100 m prsa vyplavala zlatou medaili.

Další medaili získal pro Plzeňský kraj plavec Martin Fajt, když v závodě 50m volným způsobem starších žáků získal stříbrnou medaili. Na třetím místě v téže disciplíně starších žáků skončil Matěj Sladký.

Sbírku pondělních medailí završil bronzem Šimon Stehlík ve sprintu starších žáků v orientačním běhu.

Každý den v podvečer probíhají na libereckém náměstí medailové ceremoniály, které věrně přináší závodníkům atmosféru olympiády. Videa najdete na facebooku Plzeňského kraje případně youtube kanálu Plzeňského kraje.

FOTO: KÚ Plzeňského kraje

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24