Město Plzeň podpoří výstavbu nové sportovní haly nejen pro žákovský fotbal

20.12.2021 7:14

Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí dotace ve výši 20 milionů korun sportovnímu klubu SK Plzeň 1894 na výstavbu sportovní haly pro žákovský fotbal.

Fotbalová hala sk plzeň_foto QAP

Jedná se o poskytnutí individuální investiční dotace, která bude vyplacena ve dvou termínech, a to deset milionů korun v roce 2022 a stejná částka v roce 2023. Peníze pokryjí náklady časově a účelově příslušející danému kalendářnímu roku, čerpány budou z Fondu rezerv a rozvoje města Plzně,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký. Doplnil, že poskytnutí dotace od města Plzně je podmíněno tím, že sportovní klub obdrží dotaci také od Národní sportovní agentury a tuto skutečnost městu doloží.

Víceúčelová tréninková plocha bude mít rozměry 46x65 metrů a díky této velikosti v ní bude možné vykonávat nejen tradiční vnitřní sporty, ale i například halovou lukostřelbu. Směrem z Lobezské ulice bude hala kompletně prosklená a výrazně tak promění i přilehlý prostor. Povrchy stěn budou z pohledového betonu. Kromě tréninkové plochy vznikne i nová kavárna, restaurace a fitness.

Klub SK Plzeň 1894 tak pokračuje v modernizaci svého areálu v Úslavské ulici, kde byla v posledních letech vystavěna dvě fotbalová hřiště a zázemí pro klub. Výstavba haly by měla být dokončena do roka a půl od poskytnutí dotace od Národní sportovní agentury.

Město Plzeň na základě platné Koncepce sportu města Plzně podporuje investice do sportovní infrastruktury, zejména pokud se jedná o akce s kofinancováním od Národní sportovní agentury.


foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24