QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň připravuje novou koncepci sportu. Bude platit od roku 2021

29.09.2020 17:20

Jakou vizi město Plzeň má? Na jaké priority se bude soustředit? Finální verzi nového strategického dokumentu bude v listopadu toho roku schvalovat Zastupitelstvo města Plzně.

120389503_790858885003868_133848407622059630_n

Aktuálně platný dokument byl schválen do roku 2020. Proto město Plzeň usilovně pracuje na novém dokumentu, který bude platný od roku 2022 do konce roku 2030.

„Mohu potvrdit, že máme připravenou finální verzi tohoto strategického dokumentu, který bude v listopadu schvalovat Zastupitelstvo města Plzně.“ sdělil 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Město Plzeň vkládá do nové koncepce i svou vizi. Město Plzeň nabízí sportovní vyžití a aktivní způsob života všem svým obyvatelům v dostupném místě a čase ve zlepšující se kvalitě. Součástí koncepce je 7 priorit, na které se bude město soustředit. Na základě těchto priorit bylo definováno 10 cílů politiky města Plzně.

Nový strategický dokument projednalo několik subjektů. Byl veřejně projednán při Sportmanii Plzeň. Toto jednání bylo velmi podnětné. Zároveň byl projednán Národní sportovní agenturou, která má od letošního roku sport v ČR v gesci. Na jeho tvorbě se podílelo i mnoho sportovních subjektů s národní i regionální zkušeností a byla k němu vytvořena i odborná pracovní skupina.

„Prioritou je pro nás kvalitní a moderní sportovní infrastruktura a dostatek sportovního vyžití pro děti a mládež. Zpracovali jsme si několik průzkumů a jsem hrdý, že jako náměstek, který má sport v gesci, můžu říct, že jsme nejlepší v ČR ohledně investic do městských sportovišť.“ dodal Zarzycký.

Po schválení bude Koncepce sportu města Plzně do roku 2030 veřejně dostupná na sportovním portále města Plzně sport.plzen.eu. Každé dva roky bude po schválení dokumentu vytvořen akční plán definující jednotlivá opatření a bude také definovat projekty, které bude chtít město v daném období realizovat.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24