QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Michal Bílek: Odehráli jsme nejlepší utkání v základní skupině Ligy mistrů

01.11.2022 23:57

FC Viktoria Plzeň odehrála poslední zápas v letošní Lize mistrů v úterý 1. listopadu. Na domácí půdě poprvé v historii přivítala FC Barcelonu. Výsledek utkání 2:4 nebyl pro Viktorii příznivý. I přes prohru se však jednalo o nejlepší zápas, který Viktoria v letošní Lize mistrů předvedla.

Michal Bílek_FCVP

Barcelona porazila Viktorii na domácí půdě 2:4. “V útoku se nám dařilo výborně, bylo vidět, že se hráči pokoušeli dostat k dorážce. Zápas hodnotím velmi dobře,” komentoval po zápase Xavi Hernández, trenér FC Barcelony. “Líbil se mi útok, útočili jsme výborně, neztráceli jsme míče. Naopak se mi nelíbily chyby v obraně, občas jsme to neubránili. V obraně musíme přidat. Šli jsme do toho s tím, abychom nejen vyhráli, ale předvedli pěkný fotbal, a to se nám povedlo,” zhodnotil zápas Xavi Hernández, odchovanec Barcelony, jeden z nejuznávanějších záložníků všech dob.

“Soupeř hrál velice dobře, vyvolával u nás chyby v obraně,” komentoval dál Xavi. “Ne že by nás Viktoria dnes překvapila, ale velmi dobře útočila. Potrápily nás dlouhé nákopy na Chorého, který nám dělal problémy,” uzavřel trenér Barcelony.

Právě Tomáš Chorý vstřelil obě branky Viktorie. „Jsem strašně šťastný, je to výjimečný okamžik, jen tak se mi nestává dát dva góly do sítě Barcelony,“ usmíval se Tomáš Chorý a dodal: „Na druhou stranu mě mrzí výsledek, protože jsme měli na víc. Potrápili jsme je.“

Viktoria i přes prohru předvedla dnes nejlepší výkon v letošní Lize mistrů. “Musím dnes pochválit celý tým. Pracovali skvěle celý zápas. Na druhou stranu se mi zápas špatně hodnotí, výsledek pro nás není tak příznivý. Odehráli jsme ale nejlepší utkání v základní skupině Ligy mistrů. Dnes kluci odvedli maximum,” zhodnotil utkání Michal Bílek, trenér Viktorie. “To, že děláme chyby v defenzivě víme, pracujeme na tom. Věřím tomu, že těch šest zápasů, co jsme v lize odehráli, nás posílí.” 

Dle statistik přestřílela Viktoria Barcelonu 24:12. “Statistiky nás těší, ale prohráli jsme. Dostali jsme se do skupiny, která byla nesmírně těžká, předem jsme věděli, že každý zápas bude extrémně těžký. Dnes jsme k bodu byli nejblíž. Když se podíváme na ty góly, co jsme dnes dostali, v některých situacích jsme se měli chovat jinak, ale narazili jsme zde na kvalitu,” komentoval Michal Bílek a dodal: “V domácí lize málo inkasujeme, za to jsem velmi rád, ale je vidět, že ten světový fotbal je jinde.”

“Je to zkušenost, zážitky a obrovská motivace do další práce,” shrnul účinkování Viktorie v Lize mistrů Michal Bílek. “Dnes končí Liga mistrů, před námi je ale další výzva, a to zabojovat o nejvyšší příčky v domácí lize, abychom se mohli dostat do evropských pohárů. Teď už budeme myslet na zápas se Spartou, následující utkání musíme sehrát velmi dobře. Situace není úplně nejlepší, máme hodně zraněných, kádr je úzký, ale věřím, že zmobilizujeme síly,” uzavřel Michal Bílek.

Nejbližší utkání čeká Viktorii na domácí půdě, a to v sobotu 5. listopadu proti Spartě.

foto FCVP

 
 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24