QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí plavci vytvořili další český rekord ve vytrvalostním plavání

30.09.2021 10:51

Ve dnech 27 a 28. září vytvořili vybraní plavci z plavecké školy Jiřího Řezáče nový český rekord v extrémně vytrvalostním plavání.

24 hod. plavecká prsová štafeta

Skupina mladých plavců dokázala plavat 24 hodin plaveckým způsobem prsa. Za 24 hodin dokázaly zdolat vzdálenost 64 kilometrů a 100 metrů. Překonali tak svůj vlastní rekord z roku 2011 o 6 kilometrů a 275 metrů. 

Plavci z této plavecké školy navázali na své předchůdce, kteří od roku 2008 vytvořili v extrémně vytrvalostním plavání již 95 českých rekordů. Tento nový rekord je tak již devadesátým šestým rekordem, který byl plavcům zapsán do České knihy rekordů.  

Této neobvyklé a v Čechách ojedinělé plavecké akce se zúčastnilo celkem dvanáct plavců. 

Kromě jediného, který se plavání věnuje závodně, byli všichni ostatní plavci kteří se štafety zúčastnili výhradně amatérští plavci, kteří nikdy nebyly členy žádného plaveckého oddílu a plavání se tak nevěnují závodně, ale pouze rekreačně. O to je jejich předvedený výkon obdivuhodnější.

Věkový průměr všech účastníků štafety činil pouhých 13 let a 1 měsíc. Nejmladším účastníkem štafety byla Müllerová Thea, které bylo v den konání akce 12 let, 2 měsíce a 16 dní. Nejrychlejšími závodníky byli Kotlan Adam a již výše jmenovaná nejmladší plavkyně Müllerová Thea. Téměř totožné časy jako měla nejrychlejší plavkyně, měli také Tolarová Kateřina, Suchá Barbora a Humlová Adéla.    

Nejvíce vylepšila své výkony Kartýsková Michaela. Na vytvoření českého rekordu se podíleli: Kotlan Adam, Mullerová Thea, Tolarová Kateřina, Suchá Barbora, Humlová Adéla, Procházková Nikola, Kartýsková Michaela, Zikmundová Nela, Veverková Marie, Lizcová Anna, Huňáček Adam a Stašková Julie. Rekord byl vytvořeny opět v bazénu sportovního klubu Radbuza Plzeň.                                                      

Tato akce se uskutečnila také díky podpoře Nadace 700 let města Plzně a úřadu městského obvodu Plzeň 3, kteří finančně podpořil tuto akci.  

 

Foto: Extrémní plavání

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24