QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladí plzeňští lukostřelci vybojovali na MČR dva tituly a celkem 4 medaile - FOTKY

24.02.2023 14:15

Ve Sportovním centru Nymburk se konalo MČR v halové lukostřelbě dorostu. Mladí lukostřelci z 1. lukostřeleckého klubu Plzeň 1935 na turnaji zaváleli.

společná
společnáAndrea Louvarovádružstvo U18družstvo U21Lukáš FritschJan Dobrý

32. mistrovství České republiky v halové lukostřelbě dorostu se konalo o víkendu 18. a 19. února ve Sportovním centru Nymburk. Turnaje se zúčastnilo rekordních 153 lukostřelců. 1. lukostřelecký klub Plzeň 1935 reprezentovalo 13 lukostřelců, což byla největší, a nakonec díky dvěma získaným titulům a celkem 4 medailím i nejúspěšnější výprava.

„Turnaj se nesl v přátelské atmosféře. Rekordní počet 153 účastníků dává jasně najevo zájem o lukostřelecký sport. Spolu s množstvím střelců samozřejmě stoupá i kvalita jejich výkonů a proto je každý rok těžší a těžší přivézt z národních turnajů medaile,“ říká Jan Šípek, šéftrenér 1. LK Plzeň 1935.

Lukostřelci z Plzně na MČR opravdu zaváleli. „Těžko se vyzdvihuje jen některý z úspěchů, ale nejvíce tentokrát určitě zářila Andy Louvarová, která získala titul v jednotlivcích i s družstvem a oba tituly byly jednoznačně způsobem start-cíl,“ vyzdvihl šéftrenér s tím, že družstvo žen do 18 let je dva roky neporažené a nyní získalo dokonce již pátý titul v řadě.

Družstvo žen do 18 let

Do finále v kategorii střelkyně do 18 let s reflexním lukem nastoupila Andrea Louvarová proti reprezentační kolegyni Barboře Brettlové. „Souboj byl dost vyrovnaný, ale stabilita výkonu nakonec převážila, a tak si Andy vybojovala poměrem 6:4 první halový dorostenecký titul v kariéře,“ upřesnil Jan Štípek.

Stříbrnou medaili zpět do Plzně přivezl lukostřelec Lukáš Fritsch. „V kategorii do 18 let byl Lukáš favorizovaný, celý víkend se střelecky trápil, přesto v kvalifikaci obsadil druhé místo. V eliminacích se situace příliš nezměnil, Lukáš střílel velmi dobře, ovšem pod své limity, což ho sice dovedlo až do finále, zde ale podlehl Jakubu Sedláčkovi z Vršovic 0:6. Domů si tak odvezl stříbrnou medaili,“ řekl šéftrenér 1. LK Plzeň 1935.

Lukáš Fritsch

Zajímavostí byl start Jana Dobrého, střelce z divize holý luk v divizi reflexního luku. „V kategorii holých luků do 21 let totiž díky malému množství účastníků nevznikla soutěž, a tak Honza nastoupil v obtížnější kategorii reflexních luků. Tam obsadil celkově 6. místo z 25 účastníků, což potvrzuje, že se skutečně jedná o jednoho z nejlepších střelců této kategorie na světě,“ řekl Jan Šípek.

Detailní výsledky naleznete zde.

Foto 1. LK Plzeň 1935

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24