QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na European Downhill Cup na Špičáku startovalo 236 bikerů - VÝSLEDKY

23.07.2017 20:20

Špičák na Šumavě hostil od pátku do neděle čtvrtý závod letošní série European Downhill Cupu (EDC). Na Šumavu se sjela světová elita.

fotka struggle skok

Už poosmé se na Špičák sjeli nejlepší bikeři z celého světa. Euroepan Downhill Cup se konal od pátku 21. do neděle 23. července. V pátek začal závod tréninky, v neděli bylo na programu finále.

Vítězem European Downhill Cupu (EDC) na šumavském Špičáku se v elitní kategori mužů stal Slovák Baranek, v ženách Němka Rübesamová. V „Elite“ mužů byl z Čechů nejlepší devátý Štěpánek, do desítky se vešel i Říha. Bártová získala v „Elite“ žen bronz. V U17 byl Martin Brza stříbrný.

 “Po dubnové zlomenině ruky jsem tady na Špičáku jela první pořádný závod, takže s třetím místem jsem spokojená. Po čerstvém dešti byla trať docela těžká, povrch hodně slizký, takže jsem se dost nadřela,“ řekla bronzová v kategorii Elite Women Jana Bártová.    

Nejlepší z Čechů byl Ondřej Štěpánek, který vybojoval 9.místo v Elite Men. "Trať byla pro mě o dost lepší než loni, pořadatelé na ní odvedli kus práce a celý areál se opět posunul o něco výše. Přesto kvůli počasí byly některé pasáže hodně náročné a po projetí cíle jsem toho měl dost.“      

Na odměnách se celkem vyplatilo 5 000 eur, přičemž vítězové elitní mužské a ženské kategorie získali 1000 respektive 400 eur. Jelo se na nově zrekonstruované trati Struggle dlouhé 1750 metrů s převýšením 320 metrů a novými skoky v horní pasáži.

Ve všech kategoriích startovalo celkem 236 bikerů z 24 zemí světa. Závody sledovalo během celého víkendu cca 1500 diváků.  Poslední letošní závod série se jede v půlce září v Leogangu (Rakousko).     

Vítěz závodu upadl za cílem a zranil si kolen. Cenu za něj převzal jeh manažer Michal Wiesenganger. „Rasťa už se směje, i když zraněné koleno vypadá ošklivě, má v něm velkou tržnou ránu, neměl by mít ale naštěstí nic s vazy. Mistrovství Slovenska za 14 dnů je nejspíš pasé, měli bychom ale stihnout poslední závod série EDC  v rakouském Leogangu. Po výborné zimní přípravě jezdí letos hodně dobře a můžeme myslet v celkovém pořadí vysoko."

 

Kompletní výsledky špičáckého závodu včetně časů najdete na: http://www.ixsdownhillcup.com

 

 

     

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24