QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Lokomotivě se hrál plážový fotbal

22.06.2014 13:04

Na plzeňské Lokomotivě se v sobotu 21. června hrál plážový fotbal, proti sobě zde nastoupily celky Plzeň Team a Lítající jeleni a Velbloudi se postavili Mengy Teamu Klatovy. Plzeň Team obhájil své loňské prvenství.

Rekonstrukce haly Lokomotiva je u konce.

V sobotu 21. června se plzeňské hale Lokomotiva hrál kvalifikační turnaj Českého poháru v plážovém fotbale.

Ve skupině A se představilo 5 celků a brzy bylo jasné, které dva si zahrají semifinále. Lítající jeleni a Plzeň Team zvládli své první tři duely bez zaváhání a poté se ve vzájemném duelu utkali o první příčku.Obhájce vítězství v plzeňském turnaji měl po celý zápas převahu a po výhře 4:1 čekal na jméno semifinálového protivníka.

Skupina B nabídla vyrovnanější souboje. Dlouho to vypadalo, že za postupem kráčí překvapení turnaje Plzeňští mládežníci. Po třech výhrách byli v čele tabulky. Pak ale schytali dva debakly 0:6 od plzeňských Velbloudů a Mengy Teamu Klatovy. Oba celky si tak zajistily semifinálovou účast.

Oba semifinálové duely byly velmi vyrovnané. V tom úvodním šly do vedení v turnaji stále se lepšící Klatovy. Prosadil se slovenský reprezentant Marián Drahoš. Ještě v první třetině ale odpověděl Karel Fürbacher a v prostřední části zaznamenal vítěznou trefu Plzeň Teamu po rohu Marek Mižár.

Souboj Lítajících jelenů s Velbloudy Plzeň nabídl jediný gól. Postaral se o něj už v první třetině kanonýr Velbloudů David Smolák, s deseti trefami druhý nejlepší střelec turnaje.

V boji o bronz měli navrch hráči Mengy Teamu Klatovy, výhru 3:0 jim zajistil hattrickem Marián Drahoš, vyhlášený posléze nejlepším hráčem Beach Open.

Ve finále potvrdil roli favorita Plzeň Team, na vedoucí trefu Jakuba Mižára, který si nedávno vyzkoušel v dresu Bohemians 1905 i Ligu mistrů, navázal dvěma góly Tomáš Peteřík. Svou bilanci v turnaji tak vylepšil na 13 zásahů v 6 utkáních a odnesl si po zásluze trofej pro nejlepšího střelce. Prohru Velbloudů už jen zmírnil David Smolák. Nejlepším brankářem byl vyhlášen gólman poražených finalistů Filip Kabát. Vítězný Plzeň Team si tak zahraje na konci července finále Českého poháru v Praze.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24