QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň obsadí stovky běžců! Run Tour odstartuje ve Štruncových sadech

13.05.2014 11:38

Tradiční běžecká akce Run Tour také letos ovládne Plzeň a do ulic západočeské metropole vyběhnou stovky nadšených běžců. Letos se start přesunul do Štruncových sadů. Podívejte se mapu trasy!

Foto 1
mapa_1398187167

V Plzni se o nadcházejícím víkendu ulicemi opět proženou stovky běžců. Letošní ročník Run Tour chystá zásadní novinku, kteoru je přesun startu z pivovaru do Štruncových sadů. I když registrace už byla uzavřená na tisícovce dospělých, opozdilci mají stále šanci jako "náhradníci".

Run Tour probíhá po celé republice a ani v Plzni letos nebude chybět. Závody dospělých i menších nadšených běžců se chystají na tuto sobotu 17. května. Připravené budou čtyři tratě podle výkonnosti a věku. Pro nejmenší závodníky budou přichystané tratě o délkách 500 metrů a 1 kilometr. Pro dospělé pak 5 a 10 kilometrů. Run Tour v Plzni láme rekordy, v letošním roce už je dokonce závod vyprodaný.

"Chceme běžcům zachovat komfort a závodu příjemnou rodinnou atmosféru, proto je kapacita uzavřena na tisícovce dospělých závodníků,” vysvětluje Jan Dvořák z organizačního týmu. "Nyní čekáme, zda někteří z přihlášených nezaplatí svou registraci, pak se jejich místo uvolní. Stále je tak šance se běhu zúčastnit, jen musí lidé sledovat náš web a Facebook,” dodává.

Velkou letošní novinkou je přesun startu do Štruncových sadů z pivovaru. "První ohlasy našich běžců jsou velmi pozitivní. Sami o změnu trasy žádali, takže jsme rádi, že jsme jim dokázali vyjít vstříc a že se jim nova trasa zamlouvá,” říká Jan Dvořák.

Trasy následně povedou například přes náměsti Republiky, ale poběží se například i Rooseveltovou ulicí (mapa tras viz fotogalerie). Ve Štruncových sadech pak čeká především na diváky doprovodný program, který bude probíhat většinou mezi jednotlivými starty. "Chystáme tradičně bohatý doprovodný program, na autogramiádu přijdou plzeňští hokejisté, zahraje místní kapela, taneční skupina Koloseum Dance Team Plzeň. Je potřeba, aby si to lidé v klidu mohli užít,” doplňuje Dvořák s tím, že autogramiáda hokejistů se chystá na zhruba 14. hodinu přímo v registračním stanu.

Podrobnosti stále organizátoři také zveřejňují na www.run-tour.cz .

Časový harmonogram závodů – sobota 17. 5. 2014:

10:30 hromadný start dětského závodu, trasa 500 metrů
11:00 hromadný start dětského závodu, trasa 1 000m
11:30 vyhlášení výsledků dětských závodů
12:00 hromadný start závodu dospělých, trasa 5 km
13:00 hromadný start závodu dospělých, trasa 10 km
14:30 vyhlášení výsledků závodů 5 km a 10 km

 

FOTO: www.run-tour.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24