QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská atletka Tereza Hrochová splnila limit na olympijské hry v maratonu

24.05.2021 13:00

V rakouském Fürstenfeldu se postavila na start svého vůbec prvního maratonu plzeňská atletka Tereza Hrochová. I s nepříznivým počasím, které závodníky provázelo, si Tereza dokázala poradit.

hrochová 3

Půlmaratonskou metou proběhla v nadějném čase 1:15:08 a protože ve druhé polovině závodu ještě zrychlila tempo, vysněný cíl se stal skutečností. Cílovou pásku na svém premiérovém maratonu proťala ve vynikajícím čase 2:29:06.

Svěřenkyně trenéra Vladimíra Bartůňka navíc zaběhla nejrychlejší ženský čas při maratonském debutu v české i československé historii. Náročnost závodu a nepříznivých podmínek dokazují také závěrečné statistiky, kdy z dvaceti elitních závodnic doběhlo do cíle pouze devět běžkyň.

Škodovačka Tereza Hrochová má na svém kontě nespočet republikových medailí a již několikrát oblékla národní dres, ve kterém byla mimo jiné součástí českého stříbrného týmu na mistrovství světa v běhu do vrchu. Nyní se ale díky své píli a vytrvalosti opět posouvá o stupínek výš a v létě ji čeká ze všech nejprestižnější olympijský závod.

 

Foto: AK ŠKODA Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24