Plzeňští indiáni berou ze zápasu s Kometou bod

02.10.2022 20:24

Indiáni se tento týden vydali již potřetí do boje, po úspěšném derby a cestě pod Ještěd přivítali v neděli 2. října doma brněnskou Kometu.

IMG_1223

Hokejová extraliga pokračovala 7. kolem. Plzeň s Kometou Brno prohrála v prodloužení a bere ze zápasu aslespoň jeden bod.

Do utkání Plzně s Kometou Brno vstoupili lépe hosté. Plzeň ale brzy odpověděla a první třetinu se šlo do kabin za vítězného stavu pro domácí 2:1. Po druhé třetině už byl ale stav vyrovnaný. Ve třetí třetině neviděli diváci žádnou branku a zápas dospěl do prodloužení, ve kterém byli šťastnější hosté.

„Věděli jsme, co můžeme od Komety čekat. Sice jsme první třetinu vyhráli 2:1, avšak z naší strany to nebylo dobré. Upozorňovali jsme hráče, že nesmíme být vylučovaní, protože Brno má dobré přesilové hry, bohužel hned na začátku zápasu jsme udělali faul, který soupeř potrestal. Poté jsme si v kabině k tomu něco řekli a následně se to mírně zlepšilo," uvedl Petr Kořínek, trenér HC Škoda Plzeň.

Podle Kořínka dělá tým stále stejné chyby. "Musíme si stále opakovat systém, který hrajeme, protože kluci jsou posléze na ledě rozlítaní a dáváme soupeři mnoho prostoru. Po otočce jsme dokázali zápas opět srovnat a třetí třetina už byla taková vabank. V závěru jsme bohužel nevyužili přesilovou hru a prodloužení už je taková loterie.“

Brněnská Kometa se raduje z vítězství. Hokejisté Komety ale nastoupili k zápasu unavení. „My jsme měli v nohách strašně těžký zápas s Hradcem, jak psychicky, tak fyzicky, navíc domácí hráli utkání ještě ve čtvrtek," uvedl Martin Pešout z brněnské Komety a dodal: "V závěru jsme se štěstím ubránili přesilovou hru domácích a v prodloužení jsme byli šťastnější. Jsme moc rádi, že si domů vezeme dva body.“

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:4 po prodloužení (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Zámorský), 18. Rekonen (Schleiss, Zámorský), 38. Hrabík (Baránek, Suchý) – 3. Holík (Vincour, Zaťovič), 29. Vincour (Horký, Zbořil), 37. Flek (Holík, Horký), 63. Koblížek (Sallinen). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.

HC Kometa Brno

Čiliak (Tomek) – Ščotka (A), Forman, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Fajmon – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Sallinen (C), Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24