QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podepsáno! Plzeň podpoří fotbalisty, hokejisty i házenkáře – FOTKY

26.05.2020 7:41

Zástupci města, hokejistů, fotbalistů a házenkářů podepsali smlouvu o poskytnutí dotace ve výši 7,5 milionu korun. Podpora je součástí plzeňské koronavirové dvanáctky.

2
213

Plzeň tak podpoří mládež v uvedených klubech a také pomůže zmírnit ztrátu HC Plzeň 1929. Dotace schválili zastupitelé města 11. května.

Za město  podepsal v pondělí 25. května smlouvy o poskytnutí dotace první náměstek primátora Roman Zarzycký, za Viktorii Plzeň – fotbal, z. s. předseda výboru Petr Žitek a člen výboru Jaromír Hamouz, za HC Plzeň 1929 a Hockey Club Plzeň 1929 Martin Straka a za Talent Plzeň při Bolevecké základní škole předseda spolku Pavel Drobil a tajemník spolku Tomáš Černý.

"Podepisujeme především podporu pro mládežnický sport, ale přeji všem týmům, aby se jim po obnovení soutěží dařilo v prvoligových utkáních, kdy nás výborně reprezentují jak na národní, tak i mezinárodní úrovni,“ uvedl Roman Zarzycký.

"Částkou čtyři a půl milionu korun podpoříme mírnění dopadů koronavirové krize v našem mládežnickém sportu. Po dvou milionech korun obdrží mladí hokejisté a fotbalisté z klubů Hockey Club Plzeň 1929 a Viktoria Plzeň. Půl milionu je určeno mladým házenkářům z klubu Talent Plzeň při Bolevecké základní škole,“ dodal Roman Zarzycký a doplnil: "Zároveň jsme podepsali s extraligovým hokejovým klubem HC Plzeň 1929 smlouvu o dotaci na částku tři miliony korun. Klub utrpěl finanční ztráty z důvodu předčasného ukončení nejvyšší soutěže kvůli pandemii koronaviru. Plzeňský hokejový klub, který si vedl velmi dobře a kvalifikoval se do vyřazovacích bojů české nejvyšší hokejové soutěže, však už nemohl play off odehrát. Tím utrpěl mnohamilionové finanční ztráty.“

“Nechceme nechat nikoho v našem městě v existenčních potížích, snažíme se maximálně mírnit dopady koronavirové krize. Jednotlivá opatření postupně naplňujeme. Naším cílem je zachovat v Plzni život jako před koronavirovou krizí. Proto považujeme za stěžejní podpořit i ohrožené sportovní kluby, včetně našeho velmi úspěšného extraligového klubu HC Plzeň 1929. Především si přejeme zachovat úspěšného sportovního ducha v Plzni,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa.

Hockey Club Plzeň 1929 využije finanční podporu na provoz, opravu a údržbu sportovního areálu a na zajištění činnosti mládeže. Viktoria Plzeň – fotbal finance použije k zajištění tréninků mládežnických družstev včetně rekondičních a rehabilitačních služeb a sportovního vybavení, na provozní náklady a energie k zajištění provozu budov a zařízení, dále na provoz a opravy sportovišť. Ve fotbalovém klubu trénuje téměř 500 mladých sportovců od pěti do 19 let. Talent Plzeň při Bolevecké základní škole peníze využije například k spolufinancování úhrad nájemného, odměn trenérů, kempů a soustřední, seminářů nebo materiálního vybavení.

Finanční pomoc pro existenčně ohrožené sportovní kluby, které nejsou zřizované městem, je 11. bodem takzvané plzeňské protikoronavirové dvanáctky. Město ji vyhlásilo 15. dubna 2020. Více jsme psali zde.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24