QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozemní hokej: Litice porazily Bohemians

14.05.2023 19:55

Oba litické celky hrály svoje poslední sobotní kolo proti pražským Bohemians.

pozemní hokej litice QAP (2)
pozemní hokej litice QAP (1)pozemní hokej litice QAP (2)pozemní hokej litice QAP (3)pozemní hokej litice QAP (4)pozemní hokej litice QAP (5)pozemní hokej litice QAP (6)

Zatímco muži byli před tímto utkáním třetí o dva body právě za pražským sokem, ženy Bohemians se krčily na posledním místě s pouhými čtyřmi body. Vítězstvím mužů se rozhodlo o jejich výhodnějším postavení v tabulce pro semifinálovou odvetu, kterou budou hrát doma, ženy si potvrdily třetí místo, tím začnou na domácí půdě. Čeká je mistr roku 2022 z Rakovníka.

Extraliga muži

Plzeň Litice - Bohemians Praha 5:4 (1:1)

Góly: Uhlíř 2, Nicklas, Sochor, Šesták / Soukup V., Soukup, Haman, Železný

Hráli: Skála, Svoboda, Benda, Šesták, Bystřický, Hes, Koryťák, Kačírek, Batík, Uhlíř, Nicklas, Sochor, Gerlický, Homolka

První ze tří utkání, které Litice čekaly s týmem Bohemians (poslední kolo + dvě utkání v nadcházejícím semifinále), nezačaly vůbec dobře.

Zbytečnými chybami v přechodu útočné poloviny se dostávaly do zcela zbytečných sprintů ke své brance a místo jistoty na hokejkách sledovali, jak jim Bohemians dává první gól. Psala se dvanáctá minuta. Naštěstí pro domácí dokázal Sochor ještě v první půli srovnat. Pro psychiku důležitý moment. Jenže na začátku druhého dějství to nebylo znát. Ztráta míčku při trestném rohu znamenala rychlý protiútok soupeře a jejich vedení 2:1. Opět pro domácí tým "naštěstí" zaúřadoval kapitán Adam Uhlíř a srovnal ze soupeřovy chyby na 2:2. Bohemians se však nevzdaly. Během deseti minut opět domácím gólově utekly, tentokráte o dva góly.

"Nebylo to dobré, vidina druhé příčky se zcela reálně vytrácela. V duchu jsem si říkal, že srovnání bude výborné, ale bodově to stačit nebude. Jenže co se dělo v posledních deseti minutách, to se jen tak nevidím," glosoval průběh druhé poloviny asistent trenéra Jan Dolejš.

V 54. minutě snížil druhým gólem Uhlíř, v 59. dorazil míček do branky a srovnal skóre Nicklas a v poslední 60. minutě po trestném rohu zařídil domácím výhru Šesták. "Jsem rádi za tři body i za výkon v poslední čtvrtině. Nicméně obě utkání s Bohemians, která nás v semifinále čekají, nebudou vůbec jednoduchá. Musíme přepnout na režim play off, na velké soustředění, jednoduchost, poctivost," dodává trenér Tomáš Levý.

 

 

Extraliga ženy

Plzeň Litice - Bohemians Praha 5:0 (3:0)

Góly: Lhotáková, Rutová, Kožíšková, Keberdlová a Brejchová

Hrály: Augustinová, Brejchová, Bystřická, Duchková J., Duchková L., Jelenová, Keberdlová, Kožíšková, Lhotáková, Morová, Průchová, Rutová, Tušlová, Vyletová a Linková

Vítězství potřeboval litický dámský celek k potvrzení třetího místa, což poctivě splnil. Již v prvním poločase vedl 3:0 a nenechal nikoho na pochybách, že je favoritem tohoto utkání.

Všechny góly si mezi sebe rozdalo pět hráček, vlastně to byl koncert mladičkých hráček, které se věkově pohybují okolo dvaceti let.

"Je vidět, že děvčata i přes svůj mladý věk jsou zkušené. Nepustily šikovné hráčky Bohemians do vážnějšího tlaku či vícero nebezpečných situací a zápas zvládly s nadhledem. Nyní se koncentrujeme na Rakovník s kterým máme letos vyrovnanou bilanci. Čekají nás pravděpodobně dvě těžká utkání, už se na ně těšíme," uvedl asistent trenéra Petr Hošek.

foto: TJ Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24