QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prázdninové QAP tipy: Kam s dětmi na in-line brusle a dalším sportem?

27.07.2019 11:06

Prázdniny jsou v plném proudu. Pokud vám děti neodjely na tábor nebo k babičce a chcete s nimi vyrazit za sportovními aktivitami, budou se vám určitě hodit naše tipy. Hezkou zábavu!

Bruslení Konstantinovy Lázně Bruslení Konstantinovy Lázně
Konstantinovy LázněBruslení Konstantinovy LázněKonstantinovy Lázně cyklostezkaŠkoda Sport Park DoudlevceŠkoda Sport ParkŠkoda Sport Park DoudlevceŠkodaland

Na in-line brusle můžete vyrazit v Plzni do sportovního areálu Škodaland u přehrady České údolí nebo Škoda sport parku v Doudlevcích. Hezkou dráhu najdete také na Božkovském ostrově v Plzni. Máme pro vás ale i další tipy...

V Plzni na brusle a dalším sportem

Ve Škodalandu je dráha dlouhá 400 metrů a 6 metrů široká, jde o okruh uvnitř sportovního areálu, kde je vstup zdarma. Kromě in-line dráhy je tu i koupací jezírko, hřiště na nejrůznější sporty, dětské hřiště a skate park.  

Škoda Sport park v Plzni na Slovanech nabízí zrekonstruovanou in-line dráhu. Stávající in-line dráha byla vloni prodloužena o 234 m, celková délka okruhu pro bruslení je po její úpravě tedy 547 m. Kromě toho v areálu najdete i hřiště a také nové skate hřiště.

Škoda Sport Park

Dobře si zajezdíte i na plzeňském Božkovském ostrově, kde je dráha 525,55 metrů dlouhá a široká od 4 do 5,5metrů. Kromě toho tady menší děti ocení určitě vodní hrátky.

Zajezdit si můžete také v centru Plzně, v Relax centru Štruncovy sady v těsné blízkosti fotbalového stadionu. Sem můžete vyrazit i na 18 metrů vysokou horolezeckou stěnu nebo na skateboardové hřiště.

Bruslí se také v areálu TJ Slávia VŠ Plzeň na Borech u Borského parku, který je znám hlavně tenisovými kurty. Kromě toho jsou tu ale i další sportoviště například hřiště na volejbal nebo nohejbal a také minigolf.

Na in-line brusle do Konstantinových Lázní nebo do Nýrska

Pěkné cyklostezky, které můžete využít i pro in-line bruslení najdete v Konstantinových Lázních na Tachovsku. Je zde základní zhruba tříkilometrový okruh (Konstantinovy Lázně – Nová Ves – Staré Lázně- Konstantinovy Lázně). Celkově tu najdete přes pět kilometrů tras vhodných jak pro kola, tak in-line. Jsou cca 3,5 – 4 metry široké.

Za sportem můžete vyrazit do Nýrska, tady najdete in-line dráhu otevřenou v roce 2014. Bruslařům jsou k dispozici trasy o délce 1270, 990 a 850 metrů. V létě můžete navštívit hezké koupaliště, po rekonstrukci bylo otevřené v roce 2017.

Na parkour na Lochotín…

Největší parkourové hřiště najdete v Plzni v areálu Krašovská aktivity centrum. Hřiště, které bylo vybudováno vloni, patří k největším v republice. Psali jsme zde.

Ostatní tipy:

Pěkný sportovní areál najdete také v Tachově, jehož součástí je skate park. V teplém počasí můžete využít i zdejší plavecký areál.

Sportovním areálem disponuje město Sušice na Klatovsku. Tady je fotbalový areál s hřišti a atletickým oválem, volejbalové a tenisové kurty, koupaliště, dětské hřiště, lanový park i lesopark Luh podél řeky Otavy, který je rájem běžců a in-line bruslařů.

foto: QAP.CZ

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24