Rallye Plzeň 2022 přinese dopravní omezení - DOPSAT

02.06.2022 12:58

V sobotu 4. června proběhne v okolí Malesic podnik Rallysprint série, který je součástí Mistrovství ČR. Z důvodu bezpečnosti i plánované trasy rychlostní zkoušky dojde k omezení dopravy.

17

Rallye Plzeň po roce znovu v Plzni, a to příští víkend. [🚗] Na startu nebude chybět náš plzeňský EuroOil team Václav Pech – Petr Uhel. [👍] V pátek 3. června od 19:30 se můžete seznámit na náměstí Republiky s účastníky XVI. Lak Racing Rallye Plzeň. Následující den se ze stejného místa vydají na trať soutěže. První posádka odstartuje v 9:00, další se vydají na trať dlouhou 276 km v minutových intervalech. Postupně absolvují 8 měřených úseků rychlostních zkoušek, které měří dohromady 75,4 km. První posádka je očekávána v cíli na náměstí Republiky v 16:30. Zde se uskuteční i vyhlášení výsledků. Celkem je přihlášeno více než 100 posádek, součástí soutěže je i AUTOKLUB Rallyesprint serie v rallye historických vozidel a Česká Trophy v rallye pravidelnosti historických automobilů. Přijďte fandi

 

 

Letos se bude konat již 16. ročník Rallysprint série. Motoristická show Rallysprint Plzeň 2022 proběhne v rámci této série již podruhé v západočeském kraji a přinese částečné omezení v Malesicích a okolí. „Je samozřejmé, že Auto rallye klub Plzeň jako pořadatel Rallye Plzeň musí splnit veškeré platné bezpečnostní předpisy a normy, které jsou platné na všech oficiálních motoristických podnicích,“ říká Jiří Hasman, ředitel soutěže.

Malesicemi budou projíždět auta čtvrté a závěrečné osmé rychlostní zkoušky rallye. Start bude v Chotíkově, projedou Malesice a cílem budou Čemíny. „Celá trasa rychlostní zkoušky bude pro dopravu od ranních 8 hodin uzavřena, výjimku budou pořadatelé dávat pouze místním lidem, ale v době konání samotné rychlostní zkoušky a v době bezprostředně předcházející startu musí platit přísná úplná uzavírka pro všechny,“ přibližuje omezení Aleš Tolar, starosta ÚMO Plzeň 9.

Rallye je zajímavou sportovní podívanou. Podél trati budou vyhraněná místa pro diváky. Například v Ypsilonce v Malesicích postaví malou tribunu, kde se bude možné na show bezpečně dívat. „V den konání rallye prosím dbejte zvýšené pozornosti především na děti. Nedovolte jim pohybovat se volně bez dozoru po obci a už vůbec ne v blízkosti závodní trati,“ apeluje na návštěvníky Aleš Tolar.

Více informací o omezení naleznete zde.

foto ilustrační, mapa ÚMO Plzeň 9

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24