QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany mají nevidomého mistra světa ve vzpírání

07.10.2022 9:27

Rokycanský borec Martin Biháry se vydal do egyptské Alexandrie bojovat o titul mistra světa ve vzpírání ve váhové kategorii do 90 kg. Jeho boj byl více než úspěšný!

Martin Bihary_mistr světa vzpěrač_Rokycany_1022

Skvělou zprávu o zlatém úspěchu rokycanského sportovce oznámil světu Jan Šašek. „Určitě jste také věřili, že si tenhle rokycanský borec, vzpěrač Martin Biháry, jede na mistrovství světa pro další zlato a podařilo se! Velký obdiv, gratulace a hrdost!!!,“ oznámil na svém Facebooku místostarosta Rokycan. „Hned dvě zlaté medaile získal Martin Biháry na včerejším čtvrtečním závěrečném dni mistrovství světa ve vzpírání nevidomých v egyptské Alexandrii. Již pojedenácté získal Martin Biháry zlato ve své váhové kategorii do 90 kg. Mistrem světa se pak stal i v kategorii Masters, tedy pro sportovce nad 40 let,“ doplnil Jan Šašek.

Martin Biháry se stává vzpěračskou legendou. „Vzpěrač z řad Českého svazu zrakově postižených sportovců nepřestává posouvat nejen hranice svých vlastních možností, ale i sportu jako takového. V Egyptě na mistrovství světa opět potvrdil, že ve světě nemá v podstatě konkurenci,“ uvedl Jan Šašek s tím, že účast Martina Biháryho i letos opakovaně podpořilo město Rokycany individuální dotací - částkou 20 tisíc korun. „Peníze mohl skvělý reprezentant našeho města využít například na úhradu ubytování, stravu či služby trenéra.“

Foto Martin Fejfar, Český svaz zrakově postižených sportovců

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24