QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senecký rybník v Plzni bude hostit mezinárodní turnaj ve vodním pólu

16.06.2022 11:07

Slavnostní otevření centra vodního póla u Seneckého rybníka v Plzni se bude konat v sobotu 18. června. Jaký program na zájemce čeká? Naleznete v článku.

pólo MMP

Turnajem O pohár starostky Městského obvodu Plzeň 1 se slavnostně zahájí provoz v nově zrekonstruovaném centru vodního póla. Hřiště splňuje požadavky pro mezinárodní soutěže, i z tohoto důvodu bude první sportovní událost na tomto místě se zahraniční účastí. „Jsem velmi ráda, že mohu podpořit tento turnaj. Nejen kvůli venkovnímu hřišti, ale i proto, že už od loňského roku je v Seneckém rybníce dost vody na to, aby se tam vodní pólo mohlo hrát. Naplněný rybník tak těší nejen hráče vodního póla, ale určitě i všechny Plzeňany, kteří v této oblíbené lokalitě tráví svůj volný čas,“ řekla starostka Helena Řežábová.

Přijďte fandit plzeňským pólistům! V sobotu 18. června od 10 hodin. Po vyhlášení výsledků je pro veřejnost připravena malá slavnost a prohlídka nově vybudovaného zázemí. Turnaj začíná úvodním zápasem mezi KVS Plzeň a SV Weiden. Turnaje se zúčastní juniorské týmy. „Kromě našeho klubu a pražské Sparty přijedou pólisté z Norimberku a Weidenu. Zahájení turnaje plánujeme v 10 hodin, hrát budeme systémem každý s každým, výsledky vyhlásíme po 18. hodině,“ uvedl předseda KVS Plzeň Roman Šolc.

Betonové hřiště na vodní pólo nechalo město Plzeň vybudovat v roce 2017 za téměř 5 milionu korun. „Senecký rybník prošel kompletním čištěním. Postaveno bylo nejen ohraničující hřiště, ale byly realizovány i úpravy břehů a okolí, rybník se povedlo v místě hřiště prohloubit a na většině jeho plochy odstranit letité nánosy bahna,“ uvedl primátor města Plzně Pavel Šindelář.

 

foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24