Špičák zahájí letní sezónu! Jakou novinku si můžete na Šumavě užít? - FOTKY

13.06.2022 16:00

Ve středu 15. června zahájí sezónu oblíbený Špičák na Šumavě. V areálu čekají na návštěvníky novinky i komentované výlety s průvodcem.

bikepark foto spicak
123

Špičák na Šumavě je vyhledávaným místem pro letní turistiku i sporty. Letos se areál otevře až 15. června z důvodu zahájení stavby nové víceúčelové budovy. Areál zpřístupní novou část bikeparku a nabídne komentované výlety na elektrokolech s průvodcem.

Na Špičáku se budují nové trasy bikeparku. Původní překážky a skoky byly opraveny. Letos se zpřístupní první část nové trasy, další dvě se budou otevírat postupně. „Již nyní otvíráme první kilometr nové trasy v bikeparku. Vede z horních partií s napojením na další trasy a celá bude mít charakter nízké, modré obtížnosti, takže je vhodná i pro začátečníky a rodiny s dětmi,“ řekl Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Lanovka na vrchol Špičáku vyjede hned první den. Odtud se můžete přes rozhlednu vydat na procházku ke krásným ledovcovým jezerům. Z rozhledny je za ideálního počasí možné vidět i Alpy. K Černému jezeru vede naučná Datlíkova stezka a k Čertovu jezeru dojdete po Zajícově stezce.

Lanovka, rozhledna, půjčovna a další služby střediska jsou každý den otevřeny od 9,00 do 17 hodin, v pátek a sobotu pak o hodinu déle. Středisko upozorňuje, že nebude možné vjet a parkovat v prostorách okolo tělocvičny, naproti hlavní kase a pod chatou Blaženka. „Parkovat je možná na našem areálovém parkovišti nebo nedalekých Kaskádách. Obě parkoviště jsou zdarma,“ dodal Jan Kasík.

 

foto Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24