Sportovní hry mateřských škol odstartovaly v Plzni kvalifikacemi - FOTKY

06.02.2018 15:32

V Plzni se v tomto týdnu rozjely kvalifikace na finále Sportovních her mateřských škol. Do klání se pustila drtivá většina školek. Podívejte se na fotky z kvalifikace na Doubravce.

9
91235674101112138

Sportovní hry mateřských škol se v Plzni usídlily v posledních letech nastálo. V letošním roce jde už o třetí ročník. Ten ovšem doznal velkých změn. Pro velký zájem školek se nejprve musí děti do samotného finále probojovat přes kvalifikace. Do klání se zapojí téměř kompletně všechny školky ve městě.

Kvalifikační kola odstartovala v tomto týdnu a pokračovat budou až do 13. února. Finále pak tradičně proběhne v květnu na Atletickém stadionu města Plzně. Hned jako první se kvalifikace odehrála v Dklubu na plzeňské Doubravce (viz fotogalerie). V dalších dnech budou klání probíhat v KD Peklo, v nově otevřeném Aktivity centru Krašovská a na úplný závěr se přesunou do KD Šeříkovka na Slovanech.

Děti se během sportovních her utkají ve čtyřech individuálních disciplínách. Čeká je hod do dálky, běh kolem met na 4x6 metrů, skok z místa a přeskakování a podlézání překážky.

Akce vznikla z iniciativy Nadace sportující mládeže a pořádá ji město Plzeň ve spolupráci s Pohyb a zdraví, o.p.s. "Sportovní hry umožní dětem poznat atmosféru sportovních soutěží se vším, co k tomu patří. Projekt navazuje na zjišťování pohybových dovedností předškoláků s názvem Pohyb 1P,“ řekl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

"Projekt Pohyb 1P se zaměřuje na zjištění pohybových dovedností dětí předškolního věku a přispívá k iniciaci zájmu dětí o pohyb a sport. Zjišťování probíhá pro děti zábavnou a poutavou formou. Testy jsou uzpůsobené věku dětí. Projekt zároveň napomáhá vytvořit u dětí kladný vztah k pohybovým aktivitám," dodává Marie Fialová z tiskového oddělení magistrátu.

FOTO: fcb Nadace sportující mládeže, kompletní galerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24