Sto atletických závodů 1. června v ČR! Mezi vybranými místy je i Plzeň

17.05.2020 13:41

Sto atletických závodů na stech místech České republiky. Tak začne v pondělí 1. června závodní atletická sezona po koronavirové uzavírce. Závodit se bude i v Plzni, čtěte podrobnosti.

200515_Atletika_Michal_Jakub_Forejt_Skoda

Spolu na startu, to je název projektu Českého atletického svazu, do kterého se připojila i Plzeň. Závod se uskuteční 1. června od 13 hodin v Plzni na Stadionu města Plzně ve Vejprnické ulici ve Skvrňanech.

„Bude to takový malý svátek atletiky. Vzhledem k okolnostem ale bez diváků. Ti však o atletické boje nepřijdou. České televize je bude uvádět v přímém přenosu,“ informoval Michal Černý a dodal, že i v Plzni se atletický mítink bude samozřejmě konat za přísných hygienických opatřeních.

Na jaké atlety se můžete v Plzni těšit?

„Plzeňský mítink láká na skvělé technické disciplíny. Ve výšce dojde na další duel mezi mladými nadějemi Klárou Krejčiříkovou a Bárou Sajdokovou. Na pozici české jedničky se ovšem bude chtít vrátit Michaela Hrubá. V tyči bude hájit domácí dominanci český rekordman a trojnásobný medailista z velkých mezinárodních akcí Jan Kudlička. Zkušeného matadora se pokusí potrápit mladíci Matěj Ščerba a Dan Bárta,“ říká za Český atletický svaz Petr Jelínek.

Pro Plzeňany bude jistě vrcholem mužský disk, kde uvidí oba medailisty z loňského Mistrovství Evropy juniorů – Plzeňany Michala a Jakuba Forejtovi.

Z dalších plzeňských atletů se závodů na Skvrňanech zúčastní např. reprezentantka ve skoku do výšky Denisa Majerová.

K dalším napínavým soubojům budou v Plzni jistě patřit běžecké boje na ovále či na netradičních tratích jako 300 metrů překážek a 150 metrů mužské i ženské kategorie, kde půjde o přehlídku českých překážkářů a sprintérů.

foto: Michal a Jakub Forejtovi (foto: archiv AK Škoda Plzeň)

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24