QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tenis byl pro mě vždy sport číslo jedna, říká Miroslav Štengl

10.01.2012 18:08

V Plzni probíhá od 9. do 14. ledna halové mistrovství České republiky tenistů. QAP.cz vyzpovídal hráče domácího TK Slavia Plzeň Miroslava Štengla.

Miroslav Štengl1

Halového mistrovství ČR mužů, které se v tenisové hale TK Slavia Plzeň koná od 9. do 14. ledna se účastní také plzeňští tenisté. Jedním z nich je hráč domácího, pořádajícího klubu Miroslav Štengl.

Miroslav Štengl začínal s tenisem ve svých 7 letech ve Stodě na jižním Plzeňsku, odkud pochází.

Do patnácti let jsem bydlel ve Stodě a začínal jsem vlastně s tátou. Táta taky hrál. Chodil jsem na fotbal, na florbal, ale tenis byl vždycky sport číslo jedna. Začínal jsem ve Stodě jako Slavojista a v 11 letech jsem přešel sem do Plzně do Slavie.

Co považujete za svůj zatím největší úspěch?

V loňském roce jsem toho moc neodehrál, protože jsem byl zraněnej se zápěstím. Kvůli tomu jsem měl i špatné žebříčkové postavení a dostal jsem na halové mistrovství ČR volnou kartu. Rok předtím jsme se na téhle soutěži dostali do semifinále čtyřhry s Tomášem Urbanem a byli jsme třetí. Jinak jsem stabilně vyhrával oblastní přebor západních Čech, letos teda bohužel ne. Předtím jsem vyhrál třikrát.

Letos se chystáte na jaké soutěže?

Hraju tady za Slavii první ligu a ta by se asi letos měla hrát tady v Plzni, takže tam bych chtěl hrát dobře. Jinak cílem je vždycky to mistrovství republiky, jak v létě, tak v zimě.

Halové mistrovstí hrajete pokolikáté?

Od sedmnácti let, takže posedmé.

Čemu se věnujete vedle tenisu, studujete?

No, tenis mě teď moc nečeká. Studuji v Německu v Regensburgu, takže musím na zkoušky. Po mistrovství republiky půjde tenis trochu stranou.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24