QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Golf Parku měli Den otevřených dveří - FOTKY

03.09.2015 23:17

Jak se drží golfová hůl, co je to putter, dřevo, driving...to vše a mnohem víc se dozvěděli návštěvníci při Dni otevřených dveří v Golf Parku na Dýšině. Někteří návštěvníci drželi golfovou hůl úplně poprvé.
 

Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (10)
Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (2)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (3)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (4)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (5)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (6)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (7)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (8)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (9)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (10)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (1)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (11)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (12)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (13)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (14)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (15)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (16)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (17)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (18)Golf Park Den otevřených dveří_QAP foto (19)

Golf Park na Dýšině láká do svého areálu i negolfisty. V posledních letech se věnuje výrazně také dětem. Hlavně pro ně připravil Golf Park Plzeň Den otevřených dveří. Zkusit odpalovat mohli ale i dospělí.

Profesionální trenéři Jiří Janda, Martin Vancl a vedoucí zdejší Dětské akademie Petr Strýček se věnovali všem zájemcům ve středu 3. září odpoledne.

"Je to takový první krok k vyzkoušení si golfu. Aby se návštěvníci dostali vůbec do golfového prostředí, vzali poprvé do ruky golfovou hůl a zkusili odpálit první rány," vysvětluje účel akce trenér Martin Vancl.

Návštěvníkům se na Dýšině hodně líbilo a na akce se sem vrací. "My jsme tu byli už na jaře na Dni otevřených dveří," říká tatínek nejmladšího účastníka, tříletého Marečka. I on se pokouší o své první golfové rány, zkušeně drží hůl a sem tam se mu povede pěkný odpal hodný začátečníka. Jeho bratr Matouš mezitím poctivě odpaluje na drivingu. "Golf se mi líbí, chci ho hrát," říká Matouš a jeho tatínek prozrazuje: "Chodí sem do školičky, začal hrát golf na jaře přesně v pěti letech."

Pokud se nějaké dítě rozhodne začít hrát golf, je vše velmi jednoduché. "Nám běží na podzim a na jaře kurzy, děti chodí buď jednou nebo dvakrát týdně a trénují ve skupinkách. Celé léto probíhají golfové kempy, kde je golf intenzivnější. Tam mohou přijít i začátečníci i pokročilí," říká dále trenér Martin Vancl.

Když se rozhodne hrát golf dospělý, může si na Dýšině objednat trenéra individuálně. "Dospělé neděláme formou kurzů, není to efektivní. V těch skupinách se toho nenaučí tolik," říká dále trenér.

Na golfu se ve středu 3. září líbilo i rodině z Rokycanska. Pětiletá Sofinka se zatím věnuje tancování, golf zkusila poprvé. "Dneska jsem to zkoušela poprvé. Líbí se mi, jak pinkam. Chtěla bych to hrát," usmívala se malá holčička z Klabavy, která byla na Dýšině i se svou mladší čtyřletou sestrou. "Nás golf zaujal už před lety, kdy jsme si to s manželem vyzkoušeli. A pokud to děti také zaujme, tak chceme, aby se dále rozvíjely," prozradila maminka holčiček Katka.

S golfem začínají už čtyřleté děti...

Podle trenéra už do golfových kurzů chodí běžně čtyřleté nebo pětileté děti. Od kdy by tedy dítě mělo hrát?  "Je důležité, aby tady dítě vydrželo tu hodinku bez rodičů. Když je na tom dítě sportovně dobře, uzvedne hůl nad hlavu, tak může začít klidně hrát. Chodí k nám čtyř a pětileté děti, už celkem běžně, ale tříleté dítě je ještě brzy," vysvětluje Martin Vancl.

Děti to podle trenérů zvládají úplně v pohodě, tréninky jsou totiž plné her a soutěží. "Hodinu stát na rohožce a jen odpalovat by je určitě netáhlo, ale hry a soutěže je baví," usmívá se Martin Vancl, který sám golf hraje už třicet let a na Dýšině působí jedenáctou sezónu.

foto:QAP.CZ
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24