QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni odstartuje 15. ročník automobilové rallye

04.06.2021 10:44

Již tuto sobotu se do Plzně po 30 letech vrátí automobilová rallye. Kvůli koronavirovým opatření se však 15. ročník musí obejíz bez diváků a slavnostního programu.

ralley

V sobotu 5. června symbolicky odstartuje závod Lak Racing Ralley Plzeň. Závody rallye se do Plzně vracejí po třiceti letech, tehdy oblíbená soutěž zanikla v roce 1990 a pořadatelům se ji podařilo vrátit na rychlostní zkoušky, které se dříve jezdily.

V Plzni nemůžou chybět ani rodáci Václav Pech a Petr Uhel. Kvůli protiepidemickým opatřením se uskuteční jeho 15. ročník bez diváků a bez slavnostního programu. Zúčastní se i posádky z Německa a Polska. Záštitu nad závodem převzal první náměstek primátora Roman Zarzycký.

V závodě je na pořadu celkem osm rychlostních zkoušek, které budou probíhat na úsecích mezi obcemi Všeruby – Úněšov, Krukanice – Okrouhlé Hradiště, Křivce – Olešovice a Chotíkov – Čemíny.

Lak Racing Ralley Plzeň je součástí seriálu Autoklub Rallysprint série 2021. Celkem je přihlášeno více než 120 posádek, součástí je i Česká Trofej rally historických vozidel a Česká Trofej rally pravidelnosti historických automobilů.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24