V Plzni proběhne Halové mistrovství republiky ve frisbee

02.02.2013 14:00

O víkendu 9. a 10. února proběhne v plzeňské hale Lokomotivy Halové mistrovství České republiky ve Frisbee ultimate, kategorie mixed. O mistra republiky se utká deset nejlepších týmů z České republiky.

Již počtvrté v řadě proběhne o víkendu 9. a 10. února v Plzni Halové mistrovství České republiky ve Frisbee ultimate, kategorie mixed. Jeho dějištěm se stane plzeňská hala Lokomotivy.

Cesta do nedělního finále povede skrze zápasy ve skupinách a následné křížové zápasy. O mistra republiky se utká deset nejlepších týmů z České republiky.

Ultimate frisbee je relativně nový sport, který se hraje od roku 1968, avšak jeho popularita rok od roku stoupá. Výzvy, které tento unikátní sport přináší, jsou přitažlivé pro hráče všech věkových kategorií a atletických úrovní.

Ke hře potřebujete vytrvalost fotbalistů, abyste vydrželi v neustálém pohybu, a schopnost zvládnout přesné přihrávky vzduchem, podobně jako tomu je v americkém fotbalu. V ultimate proti sobě hrají dva sedmičlenné týmy. Hřiště je velké zhruba jako polovina fotbalového.

Ultimate se řídí myšlenkou fair play, hráči sami nesou zodpovědnost za průběh hry, místo aby ji nesli rozhodčí, kteří v ultimate nejsou. Cena Spirit of the Game je udělována týmu, který se těchto zásad drží nejvíce.

Současně na stejném sportovišti, ale v tréninkové hale proběhne turnaj neméně atraktivní 2. ligy. Zde se utká jedenáct týmů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24