QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se koná halové mistrovství republiky tenistů

09.01.2012 12:07

Tenisové halové mistrovství ČR mužů se od 9. do 14. ledna koná v Plzni. Takzvaný E-MOTION CUP pořádá TK Slavia Plzeň v tenisové hale na Borech a jde o dvacátý ročník oblíbené soutěže!

Jiří Kovářík, ředitel TK Slavia Plzeň foto QAP

Od pondělí 9. do soboty 14. ledna se v tenisové hale TK Slavia Plzeň koná halové mistrovství ČR mužů v tenise 2012, takzvaný E-MOTION CUP.

V pondělí začala pro šestnáct tenistů kvalifikace. "Z nich postoupí čtyři do hlavní soutěže, ve které se utká celkem 32 hráčů o titul mistra republiky v hale," řekl QAPu.cz ředitel TK Slavia Plzeň Mgr. Jiří Kovářík s tím, že vítěz získá 60 tisíc korun.

"Na letošním turnaji není jasný favorit. Loni tu byl jasný Šnobl, předtím Rosol, předtím Vaněk. O to bude soutěž zajímavější,"  myslí si Kovářík s tím, že prvním nasazeným do soutěže je Marek Michalička, desátý hráč celostátního žebříčku a 388. na světě. "Z plzeňských tenistů se na mistrovství představí z našeho klubu Miroslav Štengl a Vojtěch Blažek ze Škody Plzeň. Mezi kvalifikanty jsou ještě Koptík, Vítek a Spousta, všichni tři z Lokomotivy Plzeň."

Od úterý 10. ledna od 9 hodin se tedy hraje hlavní soutěž. Finále dvojic se hraje v pátek 13.ledna od 15 hodin a finále jednotlivců v sobotu 14. ledna od 10 hodin. "V pátek se ještě hrají VIP turnaje, a to od 17 hodin," poznamenal Kovářík.

Halové mistrovství ČR tenistů hostí Plzeň už podvacáté

"Turnaj se dělá především pro mladé hráče, kteří se nedostali do Austrálie. Kdysi tu ale hrál tady Jirka Novák, a to byl mladej kluk, hrál tady Tabara, Štěpánek, Vik, Lustig, Rosol, Ulihra, Hernych. To jsou všechno reprezentanti České republiky, takže kromě těch mladých se turnaj někdy ´vyšperkoval´ hráčem, který nejel do Austrálie. Hernych třeba čekal rodinu a nechtěl být od manželky v termínu porodu dva měsíce pryč, takže zůstal a hrál tady," vzpomínal Kovářík a pokračoval: "Z Plzeňáků vyhrál mistrovství dvakrát Havel, jednou Pavel Říha a Radim Žitko."

Nejmladším účastníkům soutěže bude letos 19 let, nejstarší oslaví už 41. narozeniny.

Další významné soutěže, které bude letos TK Slavia Plzeň pořádat, budou začátkem července mezinárodní turnaj ITF do 18ti let a ve stejném měsíci mistrovství Evropy žáků a žákyň do 14ti let, kterého se zúčastní 43 zemí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24