QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria má novou posilu! Z Karviné přichází Rafiu Durosinmi

09.01.2023 13:21

Fotbalový klub FC Viktoria Plzeň už od dnešního rána napínal fanoušky na sociálních sítích fotografií prázdného křesla na střídačce. Fanoušci tipovali, že Viktorka brzy odhalí novou posilu a měli pravdu. Třetí zimní posilou se stává útočník, který přichází z Karviné.

nový útočník FC Viktoria_0123_Viktoria

Rafiu Adekunle Durosinmi je dvacetiletý nigerijský útočník, který přichází na půlroční hostování s opcí z druholigové Karviné. Na podzim patřil v Karviné mezi klíčové muže. „Jde o talentovaného hráče, který má výborné rychlostní, výškové i věkové parametry pro to, aby udělal další posun v kariéře, a já věřím, že tento krok může udělat právě u nás,“ říká na adresu Durosinmiho sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář a dodává: „Slibujeme si od něj, že zvýší konkurenci v našem týmu a bude se rvát o svou šanci.“

Dvacetiletý Durosinmi přichází na půlroční hostování s následnou opcí. Během pondělního odpoledne se již naplno zapojí do tréninku Viktorie a ve středu s týmem odletí na herní soustředění do španělského Benidormu. V dresu Karviné zasáhl útočník na podzim do patnácti zápasů, v nichž vstřelil tři branky a zapsal pět asistencí. Čtyři trefy zaznamenal i v letošním ročníku Mol Cupu.

Odchovanec fotbalové akademie v Lagosu, největším nigerijském městě, přišel do České republiky před dvěma lety a prošel dorosteneckou akademií Karviné, kde se následně prosadil do prvního týmu.

Ve Viktorii bude Rafiu na dresu nosit číslo 17. „Jsem šťastný, že jsem dostal takovou šanci. Sledoval jsem zápasy Viktorie v Lize mistrů, je to opravdu velký tým a já musím udělat maximum pro to, abych se dokázal prosadit,“ řekl Durosinmi.

Foto FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24