Tragická dopravní nehoda v Klatovech. Konstrukce návěsu po nehodě spadla a usmrtila člověka

30.01.2024 14:04     30.01.2024 17:58

Všechny složky zasahovaly u vážné dopravní nehody v Klatovech. Jeden z účastníků nehody zemřel.

nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr1
nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčrnehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr1nehoda pod viaduktem v Klatovech 300124_pčr2

K dopravní nehodě došlo v úterý 30. ledna v 12:54 v ulici 5. května v Klatovech.

Na místě zasahují všechny záchranné složky. “V tuto chvíli se zabýváme vážnou dopravní nehodou ke které došlo v Klatovech, na tř. 5. května. Komunikace je neprůjezdná, více informací poskytneme, jakmile to bude možné,” uvedla Iva Vršecká, mluvčí policie.

K nehodě došlo u viaduktu.

“Dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu blokuje dopravu u viaduktu. Zajistili jsme místo nehody a provedli likvidaci uniklých provozních kapalin,” uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

AKTUALIZACE:

"Dnes, krátce po poledni, došlo k dopravní nehodě v obci Klatovy, na tř. 5. května. Řidič nákladního vozidla Ford s návěsem (r. 1963) jel ve směru jízdy od Železné Rudy. Podle dosud zjištěných informací přehlédl dopravní značku, která vyznačuje výšku viaduktu a vjel pod něj. Došlo k zachycení konstrukce návěsu o konstrukci viaduktu a dále k deformaci a stržení konstrukce návěsu. Ta dopadla na protijedoucí osobní vozidlo Citroën, ve kterém cestovaly dvě osoby. Spolujezdec (r. 1964) utrpěl zranění neslučitelná se životem a řidič vozidla Citroën (1958) byl převezen k lékařskému ošetření," uvedla Iva Vršecká. 

Provedené dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Příčinou a okolnostmi dopravní nehody se policisté nadále zabývají.

Řidič byl záchranáři na místě ošetřen, utrpěl mnohočetná lehčí poranění horní části těla a byl transportován k dalšímu ošetření do Klatovské nemocnice. "Spolujezdec utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval jeho úmrtí," dodala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT