QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaké akce se budou konat tento víkend v Plzni a Plzeňském kraji? Přinášíme oblíbené tipy!

09.11.2023 12:58

Víkend 11. a 12. listopadu má opravdu co nabídnout. Sobota je ve znamení svatomartinských slavností, konají se ale i jiné akce. Vyrazit můžete například na svatební veletrh nebo strašidelnou stezku!

ilustračka víkend Milan Svoboda

Plzeň

Veletrh svatební inspirace

11.11.2023 10:00 - DEPO2015

Těšit se můžete na módní přehlídky, ochutnávky, hudební a taneční vystoupení a desítky profesionálů ze svatebního prostředí.

Movember party

11.11.2023 – DEPO2015

Movember party – legendární kníratý večírek na podporu mužského zdraví. Návštěvníky od 20 hodin čeká živá muzika v podání kapely Garyho Hausbot, DJ ´s party, barber show, a hlavně budou mít možnost podpořit boj s rakovinou prostaty a varlat. Stačí si na baru objednat speciální Movember drink anebo nealko pivo Proovan z pivovaru Proud. Vstup na Movember party je zdarma.

Martinské trhy - příjezd sv. Martina

11.11.2023 - náměstí Republiky

Centrum Plzně patří po roce znovu Martinským trhům. Ty potrvají až do 11. listopadu, kdy se v 11 hodin na náměstí Republiky objeví sv. Martin s družinou. Stánky na náměstí jsou plné nejrůznějšího zboží od keramiky, svíček, přes hračky a nechybí už ani vánoční dekorace. Více jsme psali ZDE.

Hannah Pilsen Trail Krkavec

11.11.2023 - Plzeň

Pořadatelé se drží hlavního hesla „Po asfaltu neběhám“. Na příznivce zdravého pohybu v přírodě, ale i výkonnostní atlety a vrcholové trailisty, čekají malebné tratě. Ty vedou po pěšinkách po obou březích údolí řeky Berounky, křižují lesy okolo Boleveckých rybníků a závodníky zavedou i na vrchol Krkavec. Více jsme psali ZDE.

Svatomartinské hody

11.11.2023 - statek U Matoušů

Bolevecká náves a statek U Matoušů přivítají v sobotu 11. listopadu svatého Martina a jeho družinu. První plzeňský obvod zde již třetím rokem pořádá Svatomartinské hody, které se ponesou ve znamení mladých a svatomartinských vín, dobrých jídel a živé muziky. Akce se uskuteční od 11 do 19 hodin. Více jsme informovali ZDE.

Na střechy ZČU

11.11.2023 9:00 - ZČU

Vědci a vědkyně z výzkumného centra NTIS FAV sestavili atraktivní program plný popularizačních přednášek o umělé inteligenci, chatbotech, plazmové technologii a nanomateriálech. Fakulta zve také k prohlídce výzkumných laboratoří fyziky a do expozice robotických artistů. Pro děti budou připraveny zábavné úkoly s robotickým psem SPOTem z plzeňského SIT Portu a vesmírné pořady mobilního planetária rokycanské hvězdárny.

Střecha „FAVky“ však nebude v sobotu dopoledne jediná, kterou bude možné v kampusu navštívit. Univerzita zve v rámci akce „Na střechy ZČU“ také k výhledu ze střechy Fakulty elektrotechnické a Fakulty strojní, který bude navíc vždy ve stanoveném čase spojen s přednáškou věnovanou architektuře nebo také smart včelím úlům.

Lampionový průvod Plzeň Černice

11.11.2023 17:20 - Černice

Letošní průvod vyrazí v 17:30 (sraz v 17:20) od lípy u základní školy v Černicích (U Školy 7). Cesta bude značena světýlky a končit se bude na Selské návsi. Zde na účastníky čeká vystoupení tanečního kroužku dětí ze ZŠ Tyršova. Pro děti bude připraven buřtík, který si budou moci opéci na ohništi. Pro dospělou část účastníků bude připravena ochutnávka Svatomartinských vín.

Den válečných veteránů vzpomínkové setkání

11.11.2023 9:45 - Plzeň

V samotný Den válečných veteránů proběhne v Plzni již klasická série dvou vzpomínkových shromáždění. Nejdříve v 9:45 u pomníku československých legionářů před 20. ZŠ v Brojově ulici. Po položení květin se účastníci odeberou pochodem za asistence městské police na náměstí Milady Horákové, do parku Homolka. U tamního pomníku válečných veteránů dojde na pietu v 11 hodin, v moment, kdy nastane 105. výročí konce první světové války.

Nazdar BAZAR vol.55

12.11.2023 13:00 – Papírna

Moderní sekáč Nazdar BAZAR se opět hlásí o slovo. Neděle v Papírně a velký výběr oblečení, bot, doplňků a mnoho dalšího.

Svatomartinská husa

12.11.2023 – Habrmannův park

Svatý Martin se svoji družinou přijede v neděli 12. listopadu na Habrmannovo náměstí. Na Doubravce se totiž uskuteční tradiční akce s názvem Svatomartinská husa. Buďte u toho i vy! Podrobnosti naleznete ZDE.

Plzeňský kraj

Strašidelná stezka Vochovem

11.11.2023 16:00 - Vochov

Blíží se další ročník oblíbené strašidelné stezky. Začíná se u MŠ Vochov, cesta bude značená světýlky a povede přes centrum obce. Od Vochomůrky až do Hospůdky na Hřišti, kde budou pro dětské účastníky připravené odměny za průchod stezkou, od 18:00 zde začíná zábavný interaktivní program pro děti i rodiče a samozřejmě možnost se dostatečně občerstvit.

Svatomartinské slavnosti v Klatovech

11.11.2023 10:00 - Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy

V Klatovech se bude konat 2. ročník Svatomartinských slavností! Oproti loňskému ročníku budou letošní slavnosti složené ze dvou částí, a to TRHŮ a HODŮ. Trhy, na které dorazí osobně i sv. Martin a zahájí prodej Svatomartinských vín, začnou v 10:00 na nádvoří zemědělské školy. V podvečer se pak můžete těšit na hody, které startují v 16:00 v sále zemědělské školy (vchod ze Žižkovy ul.). Vstup 150 Kč na místě, v ceně vstupu je sklenička na víno.

Hasičský den + DISCO

11.11.2023 14:00 – Bdeněves

Vyrazit můžete i na Den otevřených dveří Hasiči Bdeněves, který se koná od 14 hodin. Od 17 hod je pak v KD pro děti v místním sálu připravena disco party. Od 19 hod v KD RETRO DISCO pro dospělé.

Svatomartinská jízda

11.11.2023 17:30 - Tachovský zámek

Vydejte se na procházku s lampiony trasou z náměstí Republiky okolo zimního stadionu, mlýna až na zámecké nádvoří. Sraz na náměstí v prostoru před Infocentrem, kde bude čekat svatý Martin na koni, v 17:30 se průvod vydá na cestu. Na zámeckém nádvoří bude pro děti nachystaný krátký dětský zábavný program s malým překvapením. Vezměte si s sebou vlastní lampionek. Akce bez vstupního poplatku.

Lampionový průvod na sv. Martina v Rabí

11.11.2023 - Rabí

Rabský okrašlovací spolek zve na lampionový průvod zakončený ohňovou show ku příležitosti svátku sv. Martina. Sraz s lampiony na náměstí v Rabí mezi 17:00 a 17:30, v 17:30 odchod průvodu z náměstí. Pokud dorazíte dříve, jste srdečně zváni na svatomartinskou dílničku, která bude otevřena od 15:00 ve spolkovém domě Rabí. Budou se vyrábět louče a lucerničky i svatomartinské pláště pro děti.

 

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT