Policie posílí o víkendu hlídky na Šumavě! Kontroly budu nejen na silnicích

08.01.2021 21:31

Turisté berou o víkendu Šumavu útokem a vzhledem k nové sněhové nadílce se očekává i větší počet běžkařů. Policie proto posiluje hlídky, policisté budou pomáhat i strážcům parku, kontrolovat řidiče...

1sumava napor

"Vzhledem k příznivým sněhovým podmínkám na Šumavě, především na Železnorudsku a Kašperskohorsku, očekáváme zvýšený počet návštěvníků. O nadcházejícím víkendu policisté předpokládají enormní zájem občanů o uvedené lokality, využívání běžeckých tratí i dalších turisticky zajímavých míst na Šumavě. Z tohoto důvodu bude posílen výkon služby o další hlídky pořádkové a dopravní policie," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté apelují na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu. "S pobytem na horách úzce souvisí i parkování vozidel a žádáme řidiče, aby využívali označená a vymezená místa. Nezapomínejte, že v případě potřeby, musí být umožněn průjezd vozidel integrovaného záchranného systému. Připomínáme řidičům, že nebezpečný může být při jízdě vozidlem i sníh na střeše a kapotě, který při zabrzdění může zůstat na sklech a zakrývat výhled," dodává policiejní mluvčí.

Policisté nepotkáte jen na silnicích, pomáhat budou i strážcům parku. Kontrolovat budou dodržování Návštěvního řádu Chráněné krajinné oblasti a Národního parku Šumava. "Policisté budou poskytovat asistenci při kontrolách strážcům parku, zejména ve zvlášť chráněných lokalitách, například v blízkosti Černého a Čertovo jezera," uvedla Ladmanová.

Právě v oblasti Čertova jezera měli strážci parku o minulém víkendu problém s neukázněnými turisty. Psali jsme zde.

Policisté budou dohlížet i na dodržování vládních nařízení. Porušení budou podle mluvčí řešit individuálně.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24