QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AKTUALIZACE: Dopravní nehoda u Třemošné má tragické následky. Muž i žena podlehli svým zraněním

04.07.2023 22:51     05.07.2023 8:26

V úterý 4. července došlo k vážné dopravní nehodě na silnici I/27 u obce Třemošná. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

6

K vážné dopravní nehodě osobního automobilu došlo v úterý 4. července po deváté hodině večerní na silnici I/27, na křižovatce z Třemošné na Horní Břízu. Silnice byla dlouho uzavřena. 

“Z místa nehody transportujeme mladou ženu cca 35 let, která utrpěla velmi vážná zranění a na místě musela být resuscitována. Žena byla převezena na emergency Fn Lochotín,” informovala Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby. 

Záchranáři transportovali do nemocnice i dvě děti. “Také transportujeme do nemocnice dvě děti s lehčími zraněními, ale pro závažný mechanizmus nehody na akutní příjem Fn-Lochotín,” doplnila mluvčí.

Silnice byla na několik hodin uzavřena. “V důsledku vážné dopravní nehody je uzavřena silnice č. I/27 na obchvatu obce Třemošná. Objízdná trasa je určena přes obec Třemošná, dopravu na místě řídí policisté. Žádáme všechny řidiče, aby místem projížděli s maximální opatrností a věnovali pozornost pokynům policistů. Předpokládaná doba uzavírky je cca 3 hodiny,” informovala z místa Iva Vršecká, mluvčí policie.

“Podrobnější informace k dopravní nehodě poskytneme, jakmile to bude možné,” dodala mluvčí policie.

Nehoda má bohužel tragické následky. "Muž spolujezdec cca 40 let byl po dopravní nehodě velmi vážně zraněn a v bezvědomí. Záchranáři na místě muže desítky minut resuscitovali, přes jejich veškeré úsilí se jim již nepovedlo obnovit životní funkce, lékař konstatoval jeho úmrtí na místě," doplnila mluvčí záchranné služby.

"Vozidlo Škoda Fabia jelo ve směru jízdy od obce Plzeň k obci Kaznějov. Cca 300 m před křižovatkou na obce Horní Bříza x Třemošná vyjelo z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo vozovku, kde v silničním příkopu havarovalo. Dále se přetočilo na střechu a zůstalo v pravém jízdním pruhu na komunikaci. Ve vozidle se nacházely 4 osoby. Muž ročník 1982 utrpěl zranění neslučitelná se životem, žena ročník 1997 a dvě děti ročník 2019 a 2021 byly převezeny k lékařskému ošetření do nemocnice," shrnula nehodu mluvčí policie. Kdo z účastníků vozidlo řídil, stejně jako příčina dopravní nehody, je předmětem dalšího šetření.

Žena bohužel v nemocnici i přes veškerou snahu lékařů zemřela.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT