QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Astronomický podzim přinesl ochlazení, teplo snad až o víkendu

27.09.2010 10:26

S příchodem astronomického podzimu k nám dorazilo ochlazení s deštěm. Ani počátkem týdne to nebude lepší. Lehce se ohřejeme až o víkendu.

Ve čtvrtek 23. září přesně v 5:08 letního středoevropského času začal na severní polokouli astronomický podzim, Slunce vstoupilo do znamení vah a nastane i podzimní rovnodennost. S podzimem přišlo do naší republiky chladno a déšť, které nás ani v tomto týdnu neopustí. Vylepší se to až na víkend.

První podzimní den byl v historii měření na pražském Klementinu (od roku 1752) nejteplejší v roce 1987, kdy se odpolední maxima zastavila až na 28,1 stupně Celsia. Poměrně vysoké teploty panovaly také při loňském 23. září, vyšplhaly se až k 27 stupňům. Nejnižší teplota v posledních deseti letech byla pro tento den v roce 2004, kdy bylo naměřeno jen deset stupňů Celsia.

Začátkem týdne bude oblačno až zataženo, v pondělí 27. září budou teploty kolem 12 stupňů. V úterý 28. září pak bude počasí obdobné, jen teploty se budou držet kolem 14 stupňů.

Od středy do pátku pak bude stále občas pršet, zataženo a teploty kolem 1ě stupňů, na horách budou přeháňky sněhové až smíšené. Počasí se umoudří až o víkendu, který bude polojasný a bez přeháněk za teplot kolem 15 stupňů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24