QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Biotop v Blovicích se připravuje na sezonu. Na návštěvníky čeká novinka!

12.05.2023 8:10

V Blovicích na jižním Plzeňsku se nachází sportovně relaxační areál, ve kterém naleznete přírodní biotop. Na co se návštěvníci mohou v letošním roce těšit? Jak se město připravuje na koupací sezonu? Přinášíme informace.

blovice

„V současné době probíhají intenzivní práce na údržbě areálu přírodního koupacího biotopu v Blovicích. Vyčištění se dočkaly laguny s vodními rostlinami, které se starají o zlepšení kvality vody,“ informovalo město Blovice.

Práce v areálu ale zdaleka nekončí. „Obě dvě vodní nádrže budou zbaveny nečistot a usazenin, bude zde nainstalováno nové provzdušňovací zařízení. Voda bude poté dopuštěna a její kvalita ještě před otevřením změřena. Travnaté plochy jsou již pravidelně sekány. Sociální zázemí bude důkladně vyčištěno,“ upřesnilo město.

V blovickém areálu bude čekat na návštěvníky nově opravené volejbalové hřiště. „Novinkou bude obnovení beach volejbalového hřiště po 13 letech používání. Zhotovitel odebere starý písek a dodá vhodnější křemičitý písek. Součástí dodávky je instalace ochranné sítě o délce 20 bm a výšce 4 m,“ uvedlo město Blovice.

Otevření biotopu je naplánováno na první polovinu června.

Foto město Blovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24