QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Blíží se oblíbený Pilsner Fest. Do centra Plzně přinese dopravní omezení

03.10.2022 15:44

Tradiční pivní festival se bude konat v pátek a sobotu 7. a 8. října. Kromě zajímavého kulturního programu přinese oblíbený Pilsner Fest krátkodobé dopravní omezení v centru města. O chystané kulturní akci z pohledu policie informuje tisková mluvčí Veronika Hokrová.

DSC_1022

Za účelem bezpečnostního záboru pro účastníky akce dojde k částečnému omezení provozu na komunikaci I. třídy:

  • ve dnech od 6. do 9. října 2022 v době od 23.00 do 12.00 hodin proběhne částečná uzavírka silnice I/26 (ul. U Prazdroje, Tyršova) - omezení provozu v pravém jízdním pruhu ve směru do centra města, v úseku cca od křižovatky silnice I/26 (ul. U Prazdroje) s místní komunikací (ul. Lobezská) po křižovatku silnice I/26 (ul. Tyršova) s místní komunikací (ul. Fügnerova)
  • parkoviště u hlavní brány do pivovaru Prazdroj  - vyblokování parkovacích stání po obou stranách celého parkoviště

Oblíbená kulturní akce může přilákat na nádvoří pivovaru kromě fanoušků i zloděje a kapsáře. “Upozorňujeme všechny účastníky festivalu, aby měli své věci neustále pod kontrolou. Ve vozidle nenechávejte viditelně odložené věci, byť nepatrné hodnoty, které mohou přilákat nenechavce,” upozorňuje mluvčí policie, Veronika Hokrová.

Alkohol za volant nepatří.Policisté upozorňují občany, kteří se na tuto akci vypraví vlastními dopravními prostředky, aby posléze nezapomínali hlavně na svoji bezpečnost, respektovali a neporušovali pravidla silničního provozu,” apeluje Veronika Hokrová s tím, že policie v souvislosti s touto akcí žádá řidiče, aby svá vozidla parkovali na místech k tomu určených a všechny účastníky silničního provozu, aby byli k sobě maximálně ohleduplní. 

Na jaký program se návštěvníci mohou těšit? Oslavy 180 let od první várky piva Pilsner Urquell nabídnou na nádvoří plzeňského pivovaru zvučná hudební jména. Těšit se můžete na kapely jako Jelen, Alice & Dan Bárta, Pokáč, David Koller, Monkey Business a mnoho dalších. Na programu budou i soutěže nebo škola čepování.

foto ilustrační Martin Hanáček

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24