QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brzy začne oprava Písecké ulice v Plzni u Olympie. Proběhne ve třech etapách

04.05.2023 9:48

S určitým opatřením a objízdnou trasou musí počítat motoristé i cestující MHD, kteří vyrazí na nákupy do obchodního centra Olympia Plzeň. Od 9. května až do konce srpna potrvá celoplošná oprava Písecké ulice, která se nachází v bezprostřední blízkosti obchodního centra.

kruhový objezd u Olympie_QAP
kruhový objezd u Olympie_QAPoprava Písecké ulice_SVSMP_2023Pisecka 1 etapa 23Pisecka 2 etapa 23Pisecka 3 etapa 23

Celková rekonstrukce se bude týkat úseku od křižovatky s komunikací, která vede k čerpací stanici a KFC, tedy zhruba 90 metrů za okružní křižovatkou Nepomucká, Písecká, K Plzenci a II/180, až po místo přibližně 85 metrů za křižovatku s účelovou komunikací pro zásobování centra Olympia Plzeň.

„Jednotlivé úseky budou postupně uzavírány, nicméně přístup do všech obchodních zařízení zůstane po celou dobu stavby zajištěn, byť jen z jednoho směru. Objízdná trasa pro automobilovou dopravu bude vedena ulicemi Barvínková a Nepomucká," řekla QAPu Lucie Juhászová, mluvčí OC Olympia Plzeň.

Celková cena činí 16 743 376 korun včetně DPH. „Stavba za téměř 17 milionů korun včetně DPH je rozdělena do tří etap. Jednotlivé úseky budou postupně uzavírány, nicméně přístup do všech obchodních zařízení zůstane po celou dobu stavby zajištěn,“ potvrdil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

První etapa uzavře příjezd ke vjezdu k podzemnímu parkovišti centra Olympia Plzeň ze směru od Světovaru či Koterova.

Druhá etapa uzavře vozovku mezi vjezdem k podzemnímu parkovišti a okružní křižovatkou před centrem Olympia Plzeň.

Třetí etapa uzavře vlastní okružní křižovatku a část vozovky v místě zastávek MHD.

Součástí akce je oprava okružní křižovatky formou kompletní výměny konstrukce vozovky včetně nových obrub, oprava Písecké ulice s lokální výměnou konstrukce vozovky, oprava chodníků, cyklostezky, zálivů, úpravy veřejného osvětlení a další.

Zastávka MHD linky číslo 13, 32 a 50 s názvem NC Černice v Písecké ulici bude po dobu třetí etapy v letních měsících patrně nahrazena zastávkou Rozcestí Černice v ulici Nepomucká. Docházka do vchodu obchodního centra se tím prodlouží o několik minut.

Aktuální informaci o datu přemístění zastávky cestující získají na webu Plzeňských městských dopravních podniků (www.pmdp.cz) v sekci Změny v dopravě.

Cyklisté, kteří chtějí k OC Olympia dojet na kole, mohou s malými omezeními projet po cyklostezkách vedoucích v souběhu s opravovanou komunikací. Během opravy komunikace totiž budou opravovány i krátké úseky chodníku s cyklostezkou.

Investorem stavby je město Plzeň, respektive jeho správa veřejného statku. „Děkujeme investorovi celé rekonstrukce za dobrou komunikaci v přípravách. Jsme rádi, že bude brán maximální zřetel na příjezd do obchodního centra i dobře značena objízdná trasa tak, aby byl komfort pro zákazníky dotčen co nejméně. Těší nás, že komunikace, která s centrem sousedí, bude opět v dobré kondici," dodala Lucie Juhászová, mluvčí OC Olympia Plzeň.

Mapa SVSMP, MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24