QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čelová svítilna může připravit majitele o oči - FOTO

05.01.2016 8:51

Česká obchodní inspekce zakázala prodej čelové svítilny, která může být velmi nebezpečná. Konkrétně nabíjení její baterie, při kterém může dojít k explozi.

FOTO_ČOI_čelová svítilna

Inspektoři ČOI objevily na trhu další výrobek z Číny, který může způsobit vážná poranění. Jedná se o čelovou svítilnu z Číny 3W High – power. Nabíjení baterie svítilny totiž může způsobit explozi. Inspekce nařídila stažení výrobku z trhu a lidé by zakoupené zboží měli vrátit u prodejce.

"Výrobek je nabízen ke koupi jako souprava, obsahující čelovou svítilnu 3W High – power, typ HC-516, napájecí zdroj (nabíječku) Bowei a primární lithiovou baterii. Součástí soupravy je obal – papírová kazeta s molitanovou výplní. Výrobce není uveden a všechny informace na jednotlivých součástech soupravy jsou v anglickém jazyce," informovala ČOI.

Podle testů inspektorů je velmi nebezpečná manipulace s baterií svítilny. Ta totiž při dobíjení přileženou nabíječkou může explodovat. "Při předpokládaném užití výrobku, sestaveném z dodaných součástí, se může uživatel pokusit přiložený bateriový článek nabíjet přiloženou nabíječkou. Vzhledem k absenci návodu či upozornění se však nedoví, že je to zakázáno. Tento závažný nedostatek může v konečném důsledku vést k explozi bateriového článku a následnému poranění očí, požáru či popálení uživatele," upozorňují inspketoři.

ČOI tak zakázala další distribuci výrobku a navíc spotřebitelům doporučuje výrobky vrátit prodejcům.

FOTO: ČOI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24