Cenu starosty města Tachov získal sbormistr Josef Brabenec - FOTKY

26.05.2023 14:48

V sobotu 20. května se konal slavnostní koncert Tachovského dětského sboru. Starosta města Tachov v rámci koncertu ocenil sbormistra Josefa Brabence, který sbor založil.

ocenění Josef Brabenec_město Tachov_0523 (3)
ocenění Josef Brabenec_město Tachov_0523 (3)ocenění Josef Brabenec_město Tachov_0523 (1)ocenění Josef Brabenec_město Tachov_0523 (2)Tachovský dětský sbor_v Číně

Tachovský dětský sbor slaví 50 let, v roce 1973 ho založil jeho současný sbormistr Josef Brabenec. Sbor sdružuje kolem 150 dětí ve věku od 5 do 19 let ve třech přípravných sborech a v jednom hlavním sboru. Sbor slaví úspěchy po celém světě. Své významné 50. narozeniny zpěváci oslavili výročním koncertem.

Koncert se konal v sobotu 20. května v Jízdárně ve Světcích. Slavnostní večer proběhl před zcela vyprodaným sálem a lidem vykouzlil na tvářích radostné úsměvy. V průběhu koncertu došlo i k předání významné ceny města Tachov. „V rámci výročního koncertu Tachovského dětského sboru převzal sbormistr Josef Brabenec Cenu starosty města za celoživotní přínos Tachovu,“ informovalo město Tachov s tím, že autorem prvního exempláře této ceny je světově uznávaný umělecký sklář Václav Řezáč, který pochází z Tachova.

Tachovský dětský sbor koncertuje po celém světě. V roce 2010 se sbor například účastnil světové sborové olympiády Shaoxing v Číně, kde získal dvojnásobné stříbrné ocenění. Zpěváci sboru koncertovali v 17 evropských zemích, v Jihoafrické republice, Brazílii, Argentině a Číně. Sbor mnoho let spolupracuje se Západočeským symfonickým orchestrem v Mariánských Lázních.

Foto město Tachov, Tachovský dětský sbor

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24