QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Češi mohou do Chorvatska už 22 dní po první dávce očkování

30.05.2021 7:01

Jaké budou nové podmínky pro cestování do Chorvatska? Ministr zahraničních věcí odletěl v sobotu do Chorvatska, kde se sešel nejen se svým protějškem.

CG0A0503

Ministr Kulhánek vyjednával v Chorvatsku podmínky pro nadcházející turistickou sezónu. Do Chorvatska míří na dovolenou v létě kolem milionu Čechů. Podle ministra zahraničí se nová dohoda týká nejen dospělých, ale také dětí do 12 let, ty nebudou muset jít před vycestováním do Chorvatska na testy.

"Skvělá zpráva! Podařilo se vyjednat: Česko bude první zemí, jejíž obyvatelé budou moci jet do Chorvatska bez testu, a to už 22 dní po první dávce vakcíny proti covidu. Technikálie doladíme za pár dní, ale dohoda je jasná. A děti do 12 let na test nemusejí," uvedl ministr Jakub Kulhánek na twitteru.

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek podnikl pracovní cestu do Chorvatska tento víkend. Na programu bylo setkání s protějškem Gordanem Grlić-Radmanem a ministryní cestovního ruchu a sportu Nikolinou Brnjac. Hlavním bodem jednání byly právě přípravy na nacházející turistickou sezónu.

foto: ilustrační QAP.cz

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24