ČEZ ruší plánované ostávky kvůli velkým mrazům

13.02.2021 13:46

Energetici si uvědomují, že bez elektřiny se v dnešní době již neobejdeme. Odstávky elektřiny jsou bohužel zároveň nutností, aby distribuční síť fungovala tak, jak má.

V zimním období_ČEZ

Na základě předpovědi silných mrazů nebudou v období od 15. do 17. února 2021 realizovány plánované odstávky s přerušením dodávek elektřiny zákazníkům na celém distribuční území ČEZ Distribuce. V případě trvajících mrazů bude období zrušených odstávek prodlouženo.

Odstavky jsou důležité pro údržbu elektřiny, ale také pro připojení nových zákazníků. Nicméně v současné mrazivé situaci přistupujeme k opatření, které ocení právě naši zákazníci. "Společnost ČEZ Distribuce v současném mrazivém období ruší na svém zásobovacím území odstávky elektřiny. Lidé tak mohou v klidu a pohodlí domova topit, vařit a samozřejmě pracovat na home office, popřípadě mít distanční výuku. Odstávky jsou prozatím zrušeny do středy 17. února. V případě, že silné mrazy budou přetrvávat, energetici prodlouží i období bez odstávek elektřiny," uvedla Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

Foto: ČEZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24