QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chladné ráno v regionu! Na Šumavě mrzlo, jinde padly rekordy

10.07.2015 8:59

Přechod studené fronty přinesl do regionu hodně chladné červencové ráno. Na několika místech Šumavy dokonce mrzlo, v Plzni a Nepomuku padly rekordy staré desítky let. Čtěte podrobnosti.

Plzeň Slovany

Páteční ráno bylo v regionu mimořádně chladné. Na několika místech byly dokonce překonané rekordy staré desítky let. Na Šumavě pro změnu hned několik stanic hlásí mrazivé hodnoty. Také sobotní ranní hodnoty by měly být celkem hodně nízké.

Nejnižší teplotu hlásily stanice na Šumavě. Kvilda - Perla měla dokonce víc jak minus 3 stupně, přesně tam naměřili minus 3,2 stupně. Na druhém místě se umístila Rokytská slať a Březník, tam bylo shodně minus 3 stupně a Horská Kvilda hlásila ráno minus 2,4 stupně.

Nízké teploty byly ale i v nížinách a někde dokonce padly rekordy. V Plzni Bolevci bylo naměřeno 4,6 stupně nad nulou, což je hdonota, která překonala rekord z roku 1969. Tehdy bylo naměřeno 4,8 stupně. Obdobně to vypadalo také v Nepomuku. Tam bylo naměřeno také 4,6 stupně a i to znamenalo nový rekord. Ten překonaný byl z roku 1965, kdy v Nepomuku 10. července naměřili 5,1 stupně.

Podle meteorologů bude i v sobotu po ránu poměrně dost chladno. "Také sobotní minimální teploty očekáváme většinou mezi 9 a 5 °C. V neděli už by měla být ranní minima téměř všude vyšší než 10 °C, většinou budou kolem 12 °C. Na počátku příštího týdne už čekáme minimální teploty většinou kolem 15 °C," informovali meteorologové na serveru Infomet.cz.

V průběhu víkendu se ale opět dočkáme oteplení a poměrně příjemného letního počasí. podrobnosti k nové týdenní předpovědi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24