QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chrastítko se může snadno rozlámat, inspekce ho zakázala - FOTO

18.08.2016 11:29

Česká obchodní inspekce zakázala prodej a nařídila stažení z trhu barevného chrastítka. Podle inspektorů se snadno rozláme na drobné části, zvládly by to i malé děti.

chrastítko

Česká obchodní inspekce opět vyrazila na kontroly hraček a zboží určeného pro děti. A opět neodcházela s prázdnou. Tentokrát hrozí dětem nebezpečí při hraní s barveným chrastítkem.

"Jedná se o plastové chrastítko o rozměrech 140 x 93 x 30 milimetrů, které je tvořeno třemi plastovými koulemi ve tvaru „klece“ s plochými plastovými mřížkami. Koule v barvě modré, zelené a červené mají uvnitř plastovou rolničku," informovala ČOI.

Inspektoři podrobili hračku nejrůznějším testům. Výsledek rozhodně nebyl v pořádku. "Při všech těchto zkouškách došlo k porušení jednotlivých částí výrobku, rozlámání plastových koulí a uvolnění rolniček. Je pravděpodobné, že při běžném a obvyklém způsobu používání hračky by mohlo dojít k jejímu rozlámání a uvolnění malých plastových částí, které může dítě spolknout nebo vdechnout," upozorňuje inspekce.

Poměrně úsměvně navíc působilo upozornění, že chrastítko pro miminka není vhodné pro děti do 3 let. Podle inspektorů navíc tradiční upozornění v tomto konkrétním případě stejně nestačí.

FOTO: ČOI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24