QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti ze Vstiše vytvořily pro čápy nové hnízdo – FOTKY

21.10.2022 9:53

Nedávno jsme informovali o tom, že ve středu 12. října byl ve Vstiši u Dobřan na jižním Plzeňsku nainstalovaný příhradníkový stožár pro čápy bílé. Děti pro něj nyní vyrobily nové hnízdo.

Nové hnízdo_děti_Vstiš_1022_DESOP (1)
Nové hnízdo_děti_Vstiš_1022_DESOP (1)Nové hnízdo_děti_Vstiš_1022_DESOP (2)Nové hnízdo_děti_Vstiš_1022_DESOP (4)Nové hnízdo_děti_Vstiš_1022_DESOP (3)

Hnízdní podložka ve Vstiši byla již v havarijním stavu. Obec se rozhodla, že postaví nový stožár, který by čápům lépe sloužil. K realizaci projektu došlo 12. října. Nyní má stožár zbrusu nové hnízdo, které vyrobily děti ze Vstiše. „V úterý 18. října děti ze Vstiše v rámci přírodovědného kroužku připravily nový hnízdní základ pro čápa bílého. Větve, drny, síto a textilie,“ uvedl Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů v Plzni s tím, že o dva dny později jeho kolega Miloš Paisker pak hnízdní základ umístil na nově postavený stožár.

Celá akce byla realizována za podpory, souhlasu a pod taktovkou Odboru životního prostředí Plzeňského krajského úřadu, oddělení ochrany přírody. Stožár je nyní plně připraven plnit svoji funkci. „Vše je připraveno a čápi mohou přiletět. Samozřejmě ale nejdříve koncem března 2023,“ doplnil Karel Makoň.

Foto DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24